R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
CHICKEN TINGA TACOS
| 4 p., Mexico 450 g tomaten, geroosterd en in stukjes, ev. 1 blik (geroosterde) tomaatblokjes 2 el chipotle pepers in adobosaus 1 grote witte ui, grofgehakt 2 tenen knoflook 1 tl gedroogde oregano 1 tl zout 1 el olijfolie 2 pounds "shredded" kip 4 à 8 (mais)tortillas fetakaas/cotijakaas 2 (rode) uien verse koriander, gehakt Bereiding Snijd de rode uien in (halve) ringen en verhit ze op lage temperauur in wat olie of boter tot ze zacht zijn en hun geur- en smaakstoffen vrijkomen, zonder ze bruin te laten worden. De "shredded" chicken: klik hier voor het recept. Voor de tinga: doe de tomaatblokjes, chipotlepepers, oregano, knoflook, zout en grofgehakte ui in de blender en blend ze tot een egale saus. Verhit op middelhoge temperatuur de olijfolie in een koekenpan. Voeg de geblende saus ofwel tinga toe en laat die 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de shredded chicken toe en schep die om tot alle plukjes kippenvlees met de saus bedekt zijn. Verlaag de temperatuur en laat de saus met de shredded chicken een minuut of tien zachtjes pruttelen. Roer zo nu en dan. Proef de chicken tanga en breng die zonodig verder op smaak. Serveer de chicken tanga in warme tortillas met een topping van fetakaas, gefruite uiringen en gehakte verse koriander. Een bonensalade zoals pintobonensalade gaat goed samen met "Chicken tinga tacos". De chicken tinga tacos zijn aantrekkelijk te presenteren als je de tortillas met hun vulling in de vorm van een puntzak vouwt en die tegen elkaar aan als een waaier op een ronde schaal legt. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |