R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CHICKEN TINGA TACOS
4 p., Mexico





450 g tomaten,  geroosterd en in stukjes, ev. 1 blik (geroosterde) tomaatblokjes
2 el chipotle pepers in adobosaus
1 grote witte ui, grofgehakt
2 tenen knoflook
1 tl gedroogde oregano
1 tl zout
1 el olijfolie
2 pounds "shredded" kip
4 à 8 (mais)tortillas
fetakaas/cotijakaas
2 (rode) uien
verse koriander, gehakt


Bereiding

Snijd de rode uien in (halve) ringen en verhit ze op lage temperauur in wat olie of boter tot ze zacht zijn en hun geur-  en smaakstoffen vrijkomen, zonder ze bruin te laten worden.

De "shredded" chicken: klik hier voor het recept.

Voor de tinga: doe de tomaatblokjes, chipotlepepers, oregano, knoflook, zout en grofgehakte ui in de blender en blend ze tot een egale saus.

Verhit op middelhoge temperatuur de olijfolie in een koekenpan. Voeg de geblende saus ofwel tinga toe en laat die 10 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de shredded chicken toe en schep die om tot alle plukjes kippenvlees met de saus bedekt zijn.
Verlaag de temperatuur en laat de saus met de shredded chicken een minuut of tien zachtjes pruttelen. Roer zo nu en dan.

Proef de chicken tanga en breng die zonodig verder op smaak.

Serveer de chicken tanga in warme tortillas met een topping van fetakaas,  gefruite uiringen en gehakte verse koriander.

Een bonensalade zoals pintobonensalade gaat goed samen met "Chicken tinga tacos".


Info


De chicken tinga tacos zijn aantrekkelijk te presenteren als je de tortillas met hun vulling in de vorm van een puntzak vouwt en die tegen elkaar aan als een waaier op een ronde schaal legt.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________