R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHEDDAR-BIERBROOD
Nederland






3 koppen patentbloem
2 1/2 el suiker
1 el bakpoeder
1 tl zout
1 à 2 tenen knoflook, geperst of...
knoflookpoeder naar smaak
1 kop cheddar, geraspt
350 ml bier
3 el gesmolten boter

plus:
1/3 à 1/2 kop cheddar, geraspt


Bereiding


Verwarm de oven voor (170 C).

Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, zout en knoflook(poeder).
Roer de geraspte cheddar door het mengsel.
Maak een holte in het midden en giet er het bier in. Roer vanuit het midden tot aan de rand van de kom toe tot de ingrediënten een samenhangend  geheel vormen.

Giet de helft van de gesmolten boter in de bakvorm en beweeg de vorm tot de hele bodem met boter bedekt is. Doe dan het deeg in de bakvorm en druk het uit tot een egale laag.
Giet de overige helft van de gesmolten boter over het deeg.

Plaats de bakvorm met het deeg in de oven en bak het tot het goudbruin kleurt en nagenoeg gaar is (ca 35 minuten).
Neem dan de bakvorm uit de oven en strooi de 1/3 à 1/2 kop geraspte cheddar over het brood uit.
Plaats het brood terug in de oven en bak het nog zo'n 10 minuten.
Doe de prikkerproef als je twijfelt of het brood helemaal gaar is (een prikker of tandenstoker die je in het midden van het brood steekt, moet er schoon uitkomen).

Laat het brood ca 10 minuten in de bakvorm afkoelen. Verwijder de bakvorm vervolgens en laat het brood op een draadrek verder afkoelen.


Info


Snel en smakelijk, dit hartige brood dat niet eerst hoeft te rijzen.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________