![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
CHEDDAR-BIERBROOD
Nederland ![]() 3 koppen patentbloem 2 1/2 el suiker 1 el bakpoeder 1 tl zout 1 à 2 tenen knoflook, geperst of... knoflookpoeder naar smaak 1 kop cheddar, geraspt 350 ml bier 3 el gesmolten boter plus: 1/3 à 1/2 kop cheddar, geraspt Bereiding Verwarm de oven voor (170 C). Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, zout en knoflook(poeder). Roer de geraspte cheddar door het mengsel. Maak een holte in het midden en giet er het bier in. Roer vanuit het midden tot aan de rand van de kom toe tot de ingrediënten een samenhangend geheel vormen. Giet de helft van de gesmolten boter in de bakvorm en beweeg de vorm tot de hele bodem met boter bedekt is. Doe dan het deeg in de bakvorm en druk het uit tot een egale laag. Giet de overige helft van de gesmolten boter over het deeg. Plaats de bakvorm met het deeg in de oven en bak het tot het goudbruin kleurt en nagenoeg gaar is (ca 35 minuten). Neem dan de bakvorm uit de oven en strooi de 1/3 à 1/2 kop geraspte cheddar over het brood uit. Plaats het brood terug in de oven en bak het nog zo'n 10 minuten. Doe de prikkerproef als je twijfelt of het brood helemaal gaar is (een prikker of tandenstoker die je in het midden van het brood steekt, moet er schoon uitkomen). Laat het brood ca 10 minuten in de bakvorm afkoelen. Verwijder de bakvorm vervolgens en laat het brood op een draadrek verder afkoelen. Snel en smakelijk, dit hartige brood dat niet eerst hoeft te rijzen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|