R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
CHEDDAR-QUICHE
4 à 6 p.,
Canada
1 kop bakmeel 1/4 tl zout 1/4 tl gemalen zwarte peper 1/3 kop melk 3 schijfjes bacon, in stukjes gesneden 1 kleine ui, in stukjes gesneden 2 koppen cheddar, geraspt 4 eieren 1 tl zout 1/4 tl hete pepersaus 1 blikje (ca 340 ml) ongezoete, gecondenseerde melk (zie info)
Bereiding
Verwarm de oven voor (200 C). Vet een quichebakblik met een diameter van ca 22 cm licht in. Meng in een middelgrote kom het bakmeel, 1/2 tl zout en 1/4 tl peper. Giet er geleidelijk de melk bij en roer die door het bakmeel. Stort het mengsel op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het tot een samenhanged deeg. Rol het deeg uit in een cirkel van 30 centimeter en bekleed er de bodem en de rand van de quichebakvorm mee. Doe de bacon en de ui in een een ruime koekenpan en bak ze op middelhoog vuur tot de bacon gelijkmatig bruin is. Giet het vet af en verkruimel de bacon. Strooi de bacon, de ui en de geraspte cheddar over de de quichebodem. Klop in een middelgrote kom de eieren met 1 tl zout en 1 tl hete pepersaus los. Roer langzaam de gecondenseerde melk door de losgeklopte eieren. Giet het mengsel in de quichevorm. Bak de quiche 5 minuten in de voorverwarmde oven, Verlaag de temperatuur naar 175 C. en bak de quiche tot die bijna gestold is (ca 25 minuten). Bak de quiche niet te lang, de quiche stolt nog wat tijdens het afkoelen.
Info
Let op dat je niet per ongeluk zoete gecondenseerde melk gebruikt, de variant die gewoonlijk wordt aangeboden. Ongezoete gecondenseerde melk is lastiger te vinden. Een alternatief is koffiemelk, dat er nauw mee verwant is. Nemen we het iets minder nauw dan is slagroom, uiteraaard ongezoet, ook prima.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |