R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHEDDAR-QUICHE
4 à 6 p., Canada






1 kop bakmeel
1/4 tl zout
1/4 tl gemalen zwarte peper
1/3 kop melk
3 schijfjes bacon, in stukjes gesneden
1 kleine ui, in stukjes gesneden
2 koppen cheddar, geraspt
4 eieren
1 tl zout
1/4 tl hete pepersaus
1 blikje (ca 340 ml) ongezoete, gecondenseerde melk (zie info)


Bereiding


Verwarm de oven voor (200 C).

Vet een quichebakblik met een diameter van ca 22 cm licht in.

Meng in een middelgrote kom het bakmeel, 1/2 tl zout en 1/4 tl peper.
Giet er geleidelijk de melk bij en roer die door het bakmeel.

Stort het mengsel op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het tot een samenhanged deeg.

Rol het deeg uit in een cirkel van 30 centimeter en bekleed er de bodem en de rand van de quichebakvorm mee.

Doe de bacon en de ui in een een ruime koekenpan en bak ze op middelhoog vuur tot de bacon gelijkmatig bruin is.

Giet het vet af en verkruimel de bacon.

Strooi de bacon, de ui en de geraspte cheddar over de de quichebodem.

Klop in een middelgrote kom de eieren met 1 tl zout en 1 tl hete pepersaus los.
Roer langzaam de gecondenseerde melk door de losgeklopte eieren.

Giet het mengsel in de quichevorm.

Bak de quiche 5 minuten in de voorverwarmde oven,
Verlaag de temperatuur naar 175 C. en bak de quiche tot die bijna gestold is (ca 25 minuten). Bak de quiche niet te lang, de quiche stolt nog wat tijdens het afkoelen.


Info


Let op dat je niet per ongeluk zoete gecondenseerde melk gebruikt, de variant die gewoonlijk wordt aangeboden. Ongezoete gecondenseerde melk is lastiger te vinden. Een alternatief is koffiemelk, dat er nauw mee verwant is. Nemen we het iets minder nauw dan is slagroom, uiteraaard ongezoet, ook prima.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________