R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHATSJAPOERI
kaasbrood, Georgië, kaasbrood

reeks 515 (141K)



voor het deeg:
2 1/2 dl Bulgaarse of Turkse yoghurt
1 ei
1/4 tl bakpoeder
10 g zout
500 g bloem

voor de vulling:
350 g feta (zie Info)
150 g philadelphia light
2 el fijngehakte bieslook
1 ei
50 g boter
zout


Bereiding


Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed ze tot een soepel geheel. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten.

Bereid ondertussen de vulling.
Verkruimel de fetakaas boven een kom. Voeg er de verse kaas, het ei, de gesmolten boter en de bieslook aan toe. Meng de ingrediënten tot een min of meer egale massa.
Voeg, indien nodig of gewenst, zout toe.

Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg cirkelvormig uit tot een dikte van 1 cm.
Verwarm de oven voor op 175 C.

1. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de rand van het deeg wat naar binnen toe, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Vul de broodtaart met de kaasmassa.
öf.....
2. Rol het deeg tot een nog wat dunnere cirkel uit. Schep er in het midden de kaasmassa op en "vouw" vervolgens stukje bij beetje het deeg over de vulling heen naar het middenpunt.
Kneed het bij elkaar komende deeg samen zodat het kaasbrood een gesloten vorm krijgt. Vlak de broodtaart af tot een platte vorm door er voorzichtig wat op te duwen.

Bak de broodtaart 25 à 30 minuten.


Info


Chatsjapoeri ontleent haar naam aan één van de belangrijkste ingrediënten van het brood namelijk "chatsjo", een witte kruimelige kaas die het brood een volle pittige smaak geeft. De kaas heeft veel weg van feta, wat dan ook het beste alternatief voor chatsjo is.
Een heel pond feta is echter wel erg veel van het goede. In verschillende recepten wordt daarom met 2 soorten kaas gewerkt. Ik gebruik voor Chatsjapoeri "slechts" 350 g fetakaas en 150 g vrij neutraal smakende philadelphia light.
Het deeg wordt in Georgië bereid met "matsoni", een gefermenteerd melkproduct. Het lijkt sterk op yochurt en kan daar dan ook door vervangen worden.

Zo komen we toch nog heel aardig in de buurt van chatsjapoeri, de nationale snack van Georgië.




HomeHome

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________