R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kaasbrood, Georgië, kaasbrood voor het deeg: 2 1/2 dl Bulgaarse of Turkse yoghurt 1 ei 1/4 tl bakpoeder 10 g zout 500 g bloem voor de vulling: 350 g feta (zie Info) 150 g philadelphia light 2 el fijngehakte bieslook 1 ei 50 g boter zout Bereiding Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed ze tot een soepel geheel. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten. Bereid ondertussen de vulling. Verkruimel de fetakaas boven een kom. Voeg er de verse kaas, het ei, de gesmolten boter en de bieslook aan toe. Meng de ingrediënten tot een min of meer egale massa. Voeg, indien nodig of gewenst, zout toe. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg cirkelvormig uit tot een dikte van 1 cm. Verwarm de oven voor op 175 C. 1. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de rand van het deeg wat naar binnen toe, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Vul de broodtaart met de kaasmassa. öf..... 2. Rol het deeg tot een nog wat dunnere cirkel uit. Schep er in het midden de kaasmassa op en "vouw" vervolgens stukje bij beetje het deeg over de vulling heen naar het middenpunt. Kneed het bij elkaar komende deeg samen zodat het kaasbrood een gesloten vorm krijgt. Vlak de broodtaart af tot een platte vorm door er voorzichtig wat op te duwen. Bak de broodtaart 25 à 30 minuten. Chatsjapoeri ontleent haar naam aan één van de belangrijkste ingrediënten van het brood namelijk "chatsjo", een witte kruimelige kaas die het brood een volle pittige smaak geeft. De kaas heeft veel weg van feta, wat dan ook het beste alternatief voor chatsjo is. Een heel pond feta is echter wel erg veel van het goede. In verschillende recepten wordt daarom met 2 soorten kaas gewerkt. Ik gebruik voor Chatsjapoeri "slechts" 350 g fetakaas en 150 g vrij neutraal smakende philadelphia light. Het deeg wordt in Georgië bereid met "matsoni", een gefermenteerd melkproduct. Het lijkt sterk op yochurt en kan daar dan ook door vervangen worden. Zo komen we toch nog heel aardig in de buurt van chatsjapoeri, de nationale snack van Georgië.
HomeHome | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |