R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHAMPIGNONS MET AARDAPPELS WALNOTEN EN BOSUI
hoofdmaal, 4 à 6 p., Georgië





500 g niet al te forse champignons
200 g walnoten
8 à 10 teentjes knoflook (of minder)
500 g aardappels
2 uien
8 bosuitjes
30 g verse koriander
1 tl zwarte peper
70 g boter
10 el olie
zout naar smaak
 
Bereiding


Borstel de paddenstoelen schoon.
Snijd de steeltjes van de champignons. Die worden verder niet gebruikt.

Doe de chapignons en 10 el olie in een pan. Zet het deksel op de pan en laat de champignons 20 minuten op laag vuur bakken/frituren.
Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in kleine stukjes.

Voeg de stukjes aardappel plus 70 g boter aan de pan met champignons toe. Roer en bak/frituur de stukjes aardappel zonder deksel op de pan tot  ze gaar zijn. Roer regelmatig.

Snijd de uien in stukjes en voeg ze aan de ingrediënten in de pan toe.
pan toe. Roer en ga 5 minuten door met bakken.

Snijd de bosuitjes in stukjes en voeg ze eveneens toe. Roer weer even.

Plet de walnoten en de knoflook en voeg ze toe samen met 1 tl zwarte peper. Roer grondig en neem dan de pan van het vuur.

Warm serveren.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________