![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kruidige tomaten, paprika en uienschotel, 4 à 6 p., Zuid-Afrika ![]() 2 uien 2 à 3 teentjes knoflook, fijngehakt 2 groene paprika's, in stukjes gesneden 2 à 3 groene chilipepers, fijngesneden 2 el kerriepoeder 3 tomaten, in stukjes gesneden 1 blik of pot (400 à 450 g) bonen in tomatensaus zout en peper naar smaak 3 el olie optioneel: verse gember, fijngesneden wortels, geraspt groene kool, in reepjes of bloemkool/broccoli in roosjes verse koriander, fijngehakt Bereiding Verhit de olie in een grote steelpan en fruit er 4 à 5 minuten onder regelmatig roeren de uien, paprika's, chilipepers, knoflook en kerriepoeder in. Voeg de tomaten toe en breng ze op temperatuur. Draai het vuur vervolgens laag en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de bonen in tomatensaus toe en laat ze warm worden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Je kunt het gerecht zowel warm als koud serveren. Chakalaka was oorspronkelijk een eenvoudig gerecht van uien, tomaten en een beetje kerriepoeder maar er zijn vele variaties ontstaan. De bonen in tomatensaus zijn min of meer standaard geworden. Chakalaka kan daarom behalve als bijgerecht bij bijvoorbeeld gegrild vlees ook als complete maaltijd dienen zeker in combinatie met "mealie pap" of brood. Chakalaka is verder een nagenoeg vast onderdeel van de Zuidafrikaanse "braai" ofwel barbecue. Mogelijke toevoegingen. Je kunt fijngesneden verse gember toevoegen (samen met de uien) geraspte wortel, in reepjes gesneden kool of bloemkool/broccolieroosjes (na de tomaten toevoegen) en koriander (tegen het einde door de chakalaka roeren). |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |