R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombiakoud en afgegoten zijn en bestrooi ze met zout..
Sla de steaks met een vleeshamer plats tot een dikyte van 3 mm en strooi er zwarte peper over..
Verhit de zonnebloemolie in een pamd
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________

CHACARERO

Chileense marraqueta sandwich met beef, tomaat en sperziebonen, 4 p, Chili

2 marraqueta's (dubbele broodjes)
klik hier voor het recept

4 dunne rundersteaks (sirloin)
4 el zonnebloemolie
350 g sperziebonen
2 grote, rijpe tomaten
schijfjes/ringetjes groene hete peper b.v. jalapeño
4 el olijfolie
4 el boter


Bereiding

Maak de sperziebonen schoon en snijd in de lengte doormidden.
Kook ze in gezouten water beetgaar (maximaal 10 minuten).
Giet de bonen af en dompel ze in ijswater zodat ze niet doorgaren en groen blijven.
Giet de inmiddels koude bonen opnieuw af. Besprenkel ze met olijfolie en strooi er zout over.

Sla de plakken beef met een vleeshamer tot een dikte van 3 mm en bestooi ze met zwarte peper.
Verhit in een koekenpan op hoge temperatuur de zonnebloemolie en bak er de beeflapjes 1 à 2 minuten per kant in. Kruid ze met zout.

Snijd de tomaten in schijfjes en kruid ze ook met zout.

Snijd de marraquetas doormidden, grill de beide kanten licht en bestrijk ze met boter.
Beleg de onderkant van de broodjes met een lapje beef, daarop schijfjes tomaat, wat ringetjes groene peper en tenslotte sperziebonen. Plaats er de bovenkant van de broodjes op en serveer ze.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________