![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht/lunchgerecht/snack, 4 p., Kroatië ![]() 250 g rundergehakt 250 g lamsgehakt 1 el peterselie 1 tl oregano 1 teentje knoflook peper, tabasco of cayennepeper zout 2 tl paprikapoeder 1 ei een paar el bouillon olie eventueel: paneermeel of broodkruim optioneel: 1 ui, gesnipperd 1 tl suiker 1/4 tl nootmuskaat Bereiding Doe alle ingrediënten behalve de olie in een kom en meng ze. Vorm van het mengsel rolletjes van ongeveer 8 cm lang en 2 cm dik. Laat de rolletjes in de koelkast een uur opstijven en op smaak komen. Verhit een beetje olie in een grillpan en grill de cevapcici ca 15 minuten of tot ze gaar zijn. Draai ze regelmatig om. Je kunt cevapcici ook op de barbecue garen. Cevapcici worden bereid in de hele Balkan en daarbuiten (Kroatië, Servië, Montenegro, Bosnië, Herzegovina, Slovenië, Macedonië, Hongarije, Roemenië, Griekenland, Bulgarije, Tsjechië en Slowakije). Het is dus niet verwonderlijk dat de recepten nogal variëren zowel wat de ingrediënten als de hoeveelheden betreft. Cevapcici (spreek uit: chewapchichi) zijn een variant van kebab, wat je duidelijk in het woord terugziet. Als snack, fastfood of streetfood worden cevapcici gewoonlijk in porties van vijf à tien verkocht in een lepinja (plat broodje) of pitabroodje met daarbij vaak uien, sla, ajvar (paprikasaus) of kajmak, een zuivelproduct vergelijkbaar met zure room. In restaurants worden ze meestal geserveerd met friet en een salade of djuvec (paprikarijst) en ajvar. Zie voor lepigna, ajvar en djuvec de betreffende recepten op deze site.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |