R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten









































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CEVAPCICI
hoofdgerecht/lunchgerecht/snack, 4 p., Kroatië

reeks 515 (141K)



250 g rundergehakt
250 g lamsgehakt
1 el peterselie
1 tl oregano
1 teentje knoflook
peper, tabasco of cayennepeper
zout
2 tl paprikapoeder
1 ei
een paar el bouillon
olie

eventueel:
paneermeel of broodkruim

optioneel:
1 ui, gesnipperd
1 tl suiker
1/4 tl nootmuskaat


Bereiding


Doe alle ingrediënten behalve de olie in een kom en meng ze.
Vorm van het mengsel rolletjes van ongeveer 8 cm lang en 2 cm dik.
Laat de rolletjes in de koelkast een uur opstijven en op smaak komen.

Verhit een beetje olie in een grillpan en grill de cevapcici ca 15 minuten of tot ze gaar zijn. Draai ze regelmatig om.

Je kunt cevapcici ook op de barbecue garen.


Info


Cevapcici worden bereid in de hele Balkan en daarbuiten (Kroatië, Servië, Montenegro, Bosnië, Herzegovina, Slovenië, Macedonië, Hongarije, Roemenië, Griekenland, Bulgarije, Tsjechië en Slowakije).
Het is dus niet verwonderlijk dat de recepten nogal variëren zowel wat de ingrediënten als de hoeveelheden betreft.

Cevapcici (spreek uit: chewapchichi) zijn een variant van kebab, wat je duidelijk in het woord terugziet.
Als snack, fastfood of streetfood worden cevapcici gewoonlijk in porties van vijf à tien verkocht in een lepinja (plat broodje) of pitabroodje met daarbij vaak uien, sla, ajvar (paprikasaus) of kajmak, een zuivelproduct vergelijkbaar met zure room.
In restaurants worden ze meestal geserveerd met friet en een salade of djuvec (paprikarijst) en ajvar.

Zie voor lepigna, ajvar en djuvec de betreffende recepten op deze site.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________