R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CERISES FLAMBÉES AU KIRSCH
geflambeerde kersen, dessert, 4 p., Frankrijk





400 g kersen zonder pit, vers of uit een pot
1 el aardappelmeel
5 el poedersuiker of meer (naar smaak)
1 borrelglas kirsch
30 g boter
1/2 citroen

verder:
250 ml slagroom
suiker naar smaak
vanilleroomijs


Bereiding


Laat de boter in een middelgrote steelpan smelten.
Voeg de kersen en het sap toe en laat ze op temperatuur komen.
Voeg als het sap bijna kookt de suiker en het citroensap toe.

Los het aardappelmeel op in 2 eetlepels water. Roer het papje door de kersen tot het helemaal opgenomen is.
Laat het geheel even zacht koken voor een goede binding.

Verdeel de kersen en de kersensaus over 4 schaaltjes en schep er een paar bolletjes vanilleijs bij.

Verwarm in een pollepel de kirsch boven een matig vuur. Laat als de kirsch gaat bruisen er de vlam in slaan door de lepel een beetje schuin te houden.
Giet de brandende kirsch over de schaaltjes kersen.

Serveer er geklopte, gezoete slagroom bij.


Info


Trendy is dit nagerecht al lang niet meer maar het mag er nog steeds zijn. Warme, zoete kersen met ijs, slagroom en een vleugje alcohol...... Bring it on!


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________