|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| geflambeerde kersen, dessert, 4 p., Frankrijk 400 g kersen zonder pit, vers of uit een pot 1 el aardappelmeel 5 el poedersuiker of meer (naar smaak) 1 borrelglas kirsch 30 g boter 1/2 citroen verder: 250 ml slagroom suiker naar smaak vanilleroomijs Bereiding Laat de boter in een middelgrote steelpan smelten. Voeg de kersen en het sap toe en laat ze op temperatuur komen. Voeg als het sap bijna kookt de suiker en het citroensap toe. Los het aardappelmeel op in 2 eetlepels water. Roer het papje door de kersen tot het helemaal opgenomen is. Laat het geheel even zacht koken voor een goede binding. Verdeel de kersen en de kersensaus over 4 schaaltjes en schep er een paar bolletjes vanilleijs bij. Verwarm in een pollepel de kirsch boven een matig vuur. Laat als de kirsch gaat bruisen er de vlam in slaan door de lepel een beetje schuin te houden. Giet de brandende kirsch over de schaaltjes kersen. Serveer er geklopte, gezoete slagroom bij. Trendy is dit nagerecht al lang niet meer maar het mag er nog steeds zijn. Warme, zoete kersen met ijs, slagroom en een vleugje alcohol...... Bring it on!
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|