R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CEBOLLAS EN ESCABECHE
uienrelich, 4 p., Mexico

2 verse rode (freshno)chili's
1 el allspicebessen
1/2 tl zwarte peperbolletjes
1 tl gedroogde oregano
2 uien
2 tenen knoflook, gepeld
100 ml witte wijnazijn
200 ml ciderazijn


Bereiding


Rijg de chili's overlangs aan een metalen spies en rooster ze boven een gasvlam tot ze blazen vertonen of leg ze in een hete grillpan tot hun vel geschroeid is. Laat ze vervolgens in een stevige af te sluiten plastic zak een minuut of 20 uitwasemen.

Neem de pepers uit de zak en verwijder als ze wat afgekoeld zijn, het vel en het zaad. Hak het vruchtvlees fijn.

Vijzel ondertussen de allspicebessen, peperkorrels en oregano grof of laat de foodprocessor ze grof malen.

Snijd de uien in dunne ringen, halveer die en doe ze in een kom.
Rooster de tenen knoflook in een droge pan tot ze licht gekleurd zijn. Plet of pers ze en voeg ze aan de uiringen toe. Voeg ook de grof gemalen specerijen en gehakte chili's toe.

Giet de beide soorten azijn in de kom, voeg zout naar smaak toe en roer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Dek de kom af met plastic folie en plaats die in de koeling. Koel de relish vóór gebruik zeker een dag.


Info















naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________