R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 6 p, Engeland 1 grote ui, fijngesneden 1 grote bloemkool, in roosjes 1 aardappel, geschild en in stukken gesneden 700 ml groentenbouillon 400 ml melk 100 g gerijpte cheddar, in blokjes boter zout en peper optioneel: nootmuskaat cayennepeper 1 laurierblad stukjes krokant gebakken bacon Bereiding Verhit de boter in een grote soeppan. Voeg de uisnippers toe en bak ze onder regelmatig roeren tot ze zacht zijn (ca 5 minuten). Voeg de bloemkoolroosjes, de stukken aardappel, bouillon, melk en zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg (optioneel) nootmuskaat, cayennepeper en een laurierblad toe. Temper vervolgens de hittebron en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep tot een romige en fluwelige substantie. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep op borden of in kommen en verdeel er de stukjes cheddar en eventueel bacon over.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |