R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CAULIFLOWER CHEESE SOUP
voorgerecht, 6 p, Engeland

reeks 515 (141K)



1 grote ui, fijngesneden
1 grote bloemkool, in roosjes
1 aardappel, geschild en in stukken gesneden
700 ml groentenbouillon
400 ml melk
100 g gerijpte cheddar, in blokjes
boter
zout en peper

optioneel:
nootmuskaat
cayennepeper
1 laurierblad
stukjes krokant gebakken bacon


Bereiding


Verhit de boter in een grote soeppan.
Voeg de uisnippers toe en bak ze onder regelmatig roeren tot ze zacht zijn (ca 5 minuten).
Voeg de bloemkoolroosjes, de stukken aardappel, bouillon, melk en zout en peper toe.
Breng het geheel aan de kook. Voeg (optioneel) nootmuskaat, cayennepeper en een laurierblad toe.
Temper vervolgens de hittebron en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.

Pureer de soep tot een romige en fluwelige substantie.
Breng de soep op smaak met zout en peper.

Schep de soep op borden of in kommen en verdeel er de stukjes cheddar en eventueel bacon over.


Info

















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________