R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CASSAVESOEP

voorgerecht/maaltijdsoep, 8 à 10 p., Suriname





1 k cassave
1 l kippenbouillon
4 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
4 el olijfolie
500 g schenkel
1 tl komijn
2 laurierblaadjes
1 rode peper, in smalle reepjes gesneden
3 stengels bleekselderij
500 g gerookt vlees, in stukjes gesneden
3 l water
1 ui, in smalle ringen gesneden
zout

optioneel:
kokosmelk
gekookte rijst


Bereiding

Breng het water in een ruime soeppan aan de kook. Voeg de schenkel en het in stukjes gesneden gerookte vlees toe. Temper de hittebron, als het water weer aan de kook komt. Laat het vlees 15 minuten garen.

Schil ondertussen de cassavewortels en snijd ze in kleine blokjes.

Voeg de blokjes cassave, de rode peper, de ui, de knoflook, de komijn en de blaadjes laurier  toe.
Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en voeg ze eveneens toe.

Giet er de bouillon bij en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.

Als je kokosmelk (optioneel) toe wilt voegen, doe dat dan 10 minuten voor het einde van de kooktijd.
Proef de soep en breng die verder op smaak met zout.

Schep de soep op borden en voeg er indien gewenst wat gekookte rijst aan toe.


Info


De hoeveelheid soep in dit recept is voldoende voor minstens 8 personen. Pas de hoeveelheden aan aan het aantal mensen voor wie je de soep bereidt of vries het deel dat je overhoudt in.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________