![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
CASSAVESOEP
voorgerecht/maaltijdsoep, 8 à 10 p.,
Suriname
![]() 1 k cassave 1 l kippenbouillon 4 tenen knoflook, geperst of fijngesneden 4 el olijfolie 500 g schenkel 1 tl komijn 2 laurierblaadjes 1 rode peper, in smalle reepjes gesneden 3 stengels bleekselderij 500 g gerookt vlees, in stukjes gesneden 3 l water 1 ui, in smalle ringen gesneden zout optioneel: kokosmelk gekookte rijst Bereiding Breng het water in een ruime soeppan aan de kook. Voeg de schenkel en het in stukjes gesneden gerookte vlees toe. Temper de hittebron, als het water weer aan de kook komt. Laat het vlees 15 minuten garen. Schil ondertussen de cassavewortels en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de blokjes cassave, de rode peper, de ui, de knoflook, de komijn en de blaadjes laurier toe. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en voeg ze eveneens toe. Giet er de bouillon bij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Als je kokosmelk (optioneel) toe wilt voegen, doe dat dan 10 minuten voor het einde van de kooktijd. Proef de soep en breng die verder op smaak met zout. Schep de soep op borden en voeg er indien gewenst wat gekookte rijst aan toe. De hoeveelheid soep in dit recept is voldoende voor minstens 8 personen. Pas de hoeveelheden aan aan het aantal mensen voor wie je de soep bereidt of vries het deel dat je overhoudt in. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |