|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Portugal 1 k braadvlees 150 g chorizo 120 ml (Portugese) rode wijn 120 ml (Portugese) witte wijn 1 tl paprika 1 tl tomatenpuree 1 tl rode peperpasta (massa de pimentao) of pepervlokken 60 ml olijfolie 3 uien, fijngesneden 4 tenen knoflook, fijngehakt 60 ml water 4 wortels, in stukjes gesneden 8 aardappels zout en peper naar smaak versgehakt korianderblad Bereiding Doe de fijngesneden uien, knoflook, de olijfolie, rode peperpasta, paprika, tomatenpuree, zout en peper naar smaak én de wijn in een grote kom en meng ze. Voeg het vlees toe en bedek de kom met plastic folie. Laat het vlees in de koelkast 6 à 8 uur marineren. Schil de aardappels en leg ze in een braadslee samen met de in stukjes gesneden wortels. Verwarm de oven voor op 185 C. Neem het vlees uit de marinade en leg het op de aardappels en wortels in de braadslee. Giet er de marinade over. Snijd de chorizo in stukjes en verdeel die over de braadslee. Bedek de braadslee met aluminiumfolie en zet die in de voorverwarmde oven. Stel de oventijd in op 1 1/2 uur. Schep halverwege de inhoud van de braadslee een keer om. Controleer of het vlees gaar is. Neem, als dat het geval is, de braadslee uit de oven en strooi de koriander over het gerecht. Serveer er een groente bij. Neem gerust 1 soort wijn als je niet toevallig een paar flessen open hebt staan. Voor carne assado gaat mijn voorkeur uit naar een stevige rode wijn.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |