R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
CANTHARELLEN-KASTANJESOEP
Nederland




500 g cantharellen
1 grote of 2 kleine sjalotjes
1 teen knoflook
1/2 dl witte wijn
75 ml zure room
750 ml paddenstoelenbouillon
150 à 200 g kastanjepuree
1/2 bosje peterselie
zout en peper
nootmuskaat
boter

optioneel:
cognac


Bereiding


Borstel de cantharellen schoon en verwijder het onderste stukje van de steel. Scheur grotere exemplaren in stukken.

Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit een flinke klont boter in een pan en bak ze er een paar minuten in. 

Voeg de cantharellen toe en stoof ze een minuut of 3 mee. Blus ze af met de witte wijn.

Voeg de bouillon eh de kastanjepuree toe en breng het geheel aan de kook.
Verlaag daaropvolgend de temperatuur en laat de soep onder toevoeging van zout, peper en nootmuskaat 20 minuten zachtjes pruttelen.

Roer in een kommetje de zure room los. Voeg een pollepel soep toe en meng die ermee. Schenk het mengsel terwijl je roert in de pan met de soep. Roer er (optioneel) ook een paar eetlepels cognac door.
Proef en breng de soep indien nodig verder op smaak.
Strooi de peterselie over de soep net voor je die serveert.


Info


Eten er kinderen mee, voeg dan geen cognac aan de soep toe (de alcohol van de wijn is inmiddels wel verdampt) maar voeg voor de liefhebbers individueel een scheutje cognac aan hun bord toe.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________