|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
CANTHARELLEN-KASTANJESOEP Nederland 500 g cantharellen 1 grote of 2 kleine sjalotjes 1 teen knoflook 1/2 dl witte wijn 75 ml zure room 750 ml paddenstoelenbouillon 150 à 200 g kastanjepuree 1/2 bosje peterselie zout en peper nootmuskaat boter optioneel: cognac Bereiding Borstel de cantharellen schoon en verwijder het onderste stukje van de steel. Scheur grotere exemplaren in stukken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit een flinke klont boter in een pan en bak ze er een paar minuten in. Voeg de cantharellen toe en stoof ze een minuut of 3 mee. Blus ze af met de witte wijn. Voeg de bouillon eh de kastanjepuree toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag daaropvolgend de temperatuur en laat de soep onder toevoeging van zout, peper en nootmuskaat 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer in een kommetje de zure room los. Voeg een pollepel soep toe en meng die ermee. Schenk het mengsel terwijl je roert in de pan met de soep. Roer er (optioneel) ook een paar eetlepels cognac door. Proef en breng de soep indien nodig verder op smaak. Strooi de peterselie over de soep net voor je die serveert. Eten er kinderen mee, voeg dan geen cognac aan de soep toe (de alcohol van de wijn is inmiddels wel verdampt) maar voeg voor de liefhebbers individueel een scheutje cognac aan hun bord toe. |