R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CANELLONI MET HAM, SPINAZIE EN RICOTTA
4 p., Italië






2 blikken gepelde tomaten, gepureerd
4 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
600 g verse spinazie
12 vellen lasagne
12 plakken parmaham
1 bakje ricotta van 250 g
200 g crème fraîche
50 g parmezaanse kaas






Bereiding


Wel de lasagnevellen in heet water tot ze buigzaam zijn (4 à 5 minuten).

Pureer de tomaten (staafmixer, keukenmachine).
Verhit 2 el olie in een steelpan.
Fruit er de ui en de knoflook 1 minuut in.
Voeg er de gepureerde tomaten aan toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de saus gedurende 8 minuten indikken.

Verwarm de oven voor op 175 C.

Verhit in een koekenpan de resterende 2 el olijfolie.
Voeg de helft van de spinazie toe en laat die al omscheppend slinken. Voeg de rest van de spinazie toe en laat die eveneens slinken.

Neem een ovenschaal en bedek de bodem met wat tomatensaus.

Beleg elk lasagnevel met een schijf parmaham.
Schep 1/12 deel van de spinazie op ieder met ham bedekt lasagnevel.
Schep op ieder hoopje spinazie 1/12 deel ricotta. Rol de lasagnevellen met de vulling vervolgens op.
Leg de rolletjes met de naad naar beneden tegen elkaar aan in een ovenschaal.
Schenk de rest van de tomatensaus over de rolletjes.
Roer de crème fraîche los en roer er de helft van de parmezaanse kaas door. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de tomatensaus.

Zorg dat de rolletjes goed bedekt zijn anders worden ze hard tijdens het bakken.
Strooi er de rest van de kaas over en eventueel nog wat peper.

Bak de canelloni in de voorverwarmde oven in 25 à 30 minuten gaar.


Info


Voor (nog) meer smaak kun je de ricotta voor de helft vervangen door gorgonzola (de pittige variant).
Canelloni zijn holle pastabuisjes met een diameter van circa 4 cm. De pasta is ideaal om te vullen.
Als je lasagne-vellen oprolt, heb je in feite ook canelloni. Soms, zoals in dit geval, is het gemakkelijker lasagne-vellen te gebruiken. Het is nu een klein kunstje om de binnenkant van het pastarolletje van parmaham te voorzien.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________