![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
CAMEMBERT-PRUIMEN-NOTENBROOD
Duitsland ![]() voor het deeg: 2 koppen bloem 7 g droge gist 1/4 kop suiker 1 tl zout 1/2 tl kaneel 1 kop lauwwarme slagroom 1 eiwit 2 el ongezouten boter op kamertemperatuur voor de vulling: 150 g gedroogde pruimen 50 g poedersuiker 175 g camembert 3/4 kop gepelde walnoten 1 eigeel, losgeklopt met 1 el water wat water ![]() Bereiding Doe de bloem, gist, suiker en de kaneel in de kom van de keukenmachine en meng ze. Voeg het zout, de room, het eiwit en de boter toe, meng opnieuw en laat daaropvolgend het apparaat het mengsel tot een glad en soepel deeg kneden. Vorm een bol van het deeg en leg die in een ingevette kom. Bedek de kom met plastic folie en zet die op een warme plaats of in een tot 45 C verwarmde oven en laat het deeg rijzen tot het volume verdubbeld is (1 à 1 1/2 uur). Laat de pruimen 30 minuten in een kommetje heet water wellen. Giet het welwater af en snijd of hak de pruimen in stukjes. Doe ze in het kommetje waarin je ze hebt laten wellen en strooi er de poedersuiker over. Schep de pruimenstukjes om tot de suiker er gelijkmatig over verdeeld is. Vet een broodbakvorm van ca 25 bij 12 cm in met boter en strooi er wat bloem over of bekleed de bakvorm met bakpapier. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van ca 60 bij 25 centimeter. Bestrijk de randen (ca 2 cm) van de rechthoek met water. Verdeel de stukjes pruim over het deeg maar laat de met water bestreken randen vrij. Strooi er vervolgens de stukjes walnoot gelijkmatig over. Snijd de camembert in dunne repen en verdeel die over het met pruimen en walnoten bedekte deeg. Rol nu het deeg vanuit een korte zijde op. Rol het op tot de naad onder lgt. Snijd de rol in de lengte doormidden. Leg de helften beiden met het snijvlak naar boven gekeerd naast elkaar. Neem de uiteinden samen (2 uiteinden in de linkerhand, 2 uiteinden in de rechterhand) en draai de deegstreng 2 keer met je handen in tegengestelde richting om, zodat er een spiraal ontstaat. Leg de spiraal in de broodbakvorm en bestrijk het zichtbare deel van de spiraal met het aangelengde eigeel. Laat het deeg in de bakvorm minimaal een half uur narijzen. Verwarm de oven voor (165 à 170 C). Bak het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven. Neem het gebakken brood na 10 minuten uit de bakvorm en leg het op een draadrek zodat het kan afkoelen en uitwasemen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|