R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CAMEMBERT-PRUIMEN-NOTENBROOD
Duitsland






voor het deeg
:
2 koppen bloem
7 g droge gist
1/4 kop suiker
1 tl zout
1/2 tl kaneel
1 kop lauwwarme slagroom
1 eiwit
2 el ongezouten boter op kamertemperatuur

voor de vulling:
150 g gedroogde pruimen
50 g poedersuiker
175 g camembert
3/4 kop gepelde walnoten
1 eigeel, losgeklopt met 1 el water
wat water





Bereiding


Doe de bloem, gist, suiker en de kaneel in de kom van de keukenmachine en meng ze.
Voeg het zout, de room, het eiwit en de boter toe, meng opnieuw en laat daaropvolgend het apparaat het mengsel tot een glad en soepel deeg kneden.
Vorm een bol van het deeg en leg die in een ingevette kom. Bedek de kom met plastic folie en zet die op een warme plaats of in een tot 45 C verwarmde oven en laat het deeg rijzen tot het volume verdubbeld is (1 à 1 1/2 uur).

Laat de pruimen 30 minuten in een kommetje heet water wellen.

Giet het welwater af en snijd of hak de pruimen in stukjes. Doe ze in het kommetje waarin je ze hebt laten wellen en strooi er de poedersuiker over. Schep de pruimenstukjes om tot de suiker er gelijkmatig over verdeeld is.

Vet een broodbakvorm van ca 25 bij 12 cm in met boter en strooi er wat bloem over of bekleed de bakvorm met bakpapier.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van ca 60 bij 25 centimeter. Bestrijk de randen (ca 2 cm) van de rechthoek met water. 

Verdeel de stukjes pruim over het deeg maar laat de met water bestreken randen vrij.
Strooi er vervolgens de stukjes walnoot gelijkmatig over.
Snijd de camembert in dunne repen en verdeel die over het met pruimen en walnoten bedekte deeg.
 

Rol nu het deeg vanuit een korte zijde op. Rol het op tot de naad onder lgt.
Snijd de rol in de lengte doormidden. Leg de helften beiden met het snijvlak naar boven gekeerd naast elkaar. Neem de uiteinden samen (2 uiteinden in de linkerhand, 2 uiteinden in de rechterhand) en draai de deegstreng 2 keer met je handen in tegengestelde richting om, zodat er een spiraal ontstaat. 
Leg de spiraal in de broodbakvorm en bestrijk het zichtbare deel van de spiraal met het aangelengde eigeel.

Laat het deeg in de bakvorm minimaal een half uur narijzen.

Verwarm de oven voor (165 à 170 C).

Bak het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Neem het gebakken brood na 10 minuten uit de bakvorm en leg het op een draadrek zodat het kan afkoelen en uitwasemen.


Info
















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________