|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
2 p ., Nederland 1 camembertkaasje 50 g walnoten, grof gehakt 1/2 ui, fijngesneden 50 g champignons, in plakjes gesneden 20 ml port sneetjes korstig broodf zoals ciabatta Bereiding Snijd de camembert als die stevig genoeg is overlangs doormidden en leg beide helften met de korstkant naar onder in een gratineerschaaltje. Snijd als dat lastig is het kaasje in 6 of 8 punten en verdeel die op gelijkmatige wijze over de 2 gratineerschaaltjes. Sauteer in een pannetje de stukjes ui in wat plantaardige olie tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Schep ze op een bordje en zet dat terzijde. Sauteer in hetzelfde pannetje de champignons een paar minuten. Laat ze uitlekken in een zeef of op keukenpapier om zoveel mogelijk vocht te verliezen. Doe de gekarameliseerde stukjes ui en de uitgelekte champignons terug in het pannetje, voeg de port toe en indien gewenst wat zout maar zeker een draai peper. Laat de port op middelhoge temperatuur tot 2/3 deel indikken. Verdeel de noten over de camembert in de gratineerschaaltjes en schep er het wat gereduceerd portmengsel over. Zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven (180 C). Laat ze daar staan tot de kaas gesmolten is en begint te bubbelen. Serveer er korstig brood bij. Rooster het indien gewenst vooraf even. |