R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E 
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CAMEMBERT MET WALNOOTTOPPING EN PORTDRESSING
2 p ., Nederland





1 camembertkaasje
50 g walnoten, grof gehakt
1/2 ui, fijngesneden
50 g champignons, in plakjes gesneden
20 ml port
sneetjes korstig broodf zoals ciabatta


Bereiding


Snijd de camembert als die stevig genoeg is overlangs doormidden en leg beide helften met de korstkant naar onder in een gratineerschaaltje. Snijd als dat lastig is het kaasje in 6 of 8 punten en verdeel die op gelijkmatige wijze over de 2 gratineerschaaltjes.

Sauteer in een pannetje de stukjes ui in wat plantaardige olie tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
Schep ze op een bordje en zet dat terzijde.

Sauteer in hetzelfde pannetje de champignons een paar minuten. Laat ze uitlekken in een zeef of op keukenpapier om zoveel mogelijk vocht te verliezen.

Doe de gekarameliseerde stukjes ui en de uitgelekte champignons terug in het pannetje, voeg de port toe en indien gewenst wat zout maar zeker een draai peper.
Laat de port op middelhoge temperatuur tot 2/3 deel indikken. 

Verdeel de noten over de camembert in de gratineerschaaltjes en schep er het wat gereduceerd portmengsel over.

Zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven (180 C).
Laat ze daar staan tot de kaas gesmolten is en begint te bubbelen.

Serveer er korstig brood bij. Rooster het indien gewenst vooraf even.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________