R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































 
CAMEMBERT MET ABRIKOZEN-WALNOOTBROODKRANS
6 p., Nederland




voor het deeg:

600 g tarwebroodmeel
12 g zout
12 droge gist
3 dl lauwwarm water
2 à 3 el plantaardige olie

verder:
100 g walnoten
140 g gedroogde abrikozen
25 g maanzaad

1 ei, geklopt
2 zachte camemberts
een scheut witte wijn


Bereiding


Los in een ruime kom de gist op in 1 dl lauwwarm water. Laat het mengsel 10 minuten staan.

Voeg de rest van het water toe, de tarwebloem, het zout en de zonnebloemolie. Meng de ingrediënten met een houten lepel zo goed mogelijk.
"Stort" het mengsel op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een soepel en egaal deeg.
Maak een bol van het deeg. Leg de bol in een met wat olie ingevette kom en bedek die met plastic folie of een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is. 

Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en breek de walnoten grof.

Leg het gerezen deeg op je werkblad en werk er de stukjes walnoot, abrikoos en het grootste deel van het maanzaad door.
Verdeel het deeg in 5 gelijke stukken en maak van ieder stuk een rol van ca 20 centimeter lengte.  Verdeel iedere rol eveneens in 5 gelijke stukjes en maak die min of meer bolvormig. Zo heel  precies hoeft dat niet. In totaal heb je dus 25 deegbolletjes.

Neem een pizzabakblik of iets dergelijks en een bakvorm of ovenschaaltje zo groot als een camembertkaasje, b.v. een crème brulée-schaaltje.

Zet het crrème brulée schaaltje midden op de pizzabakvorm en ler er een krans van 10 deegbolletjes omheen. (Het schaalte zorgt ervoor dat de bolletjes op hun plaats blijven liggen en niet naar binnen uitdijen bij net narijzen). Maak van de overige 15 deegbolletjes een krans om de eerst krans heen.
Laat de deegbolttjes bedekt met een theedoek vervolgens een half uur narijzen.

Verwarm de oven voor (185 C).

Klop een ei los en bestrijk er de nagerezen deegbolletjes mee.  Strooi er het maanzaad dat je overgehouden overheen. Door het geklopte ei hecht het maanzaad zich goed ,

Bak de bolletjesbroodkrans 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Neem het bolletjesbrood uit de oven en laat het wat afkoelen. Neem het creme bruleeschaaltje uit de broodkrans en leg er een van de verpakking ontdane camenbertkaasje in. Kerf het kaasje op verschilldende plaatsen in en giet er een scheut witte wijn over.
Zet het schaaltje met de kaas in de oven (185 C) en laat het daar staan tot hde kaas  goed doorgewarmd en  gesmolten is.

Plaats het schaalje met de kaas terug inhet midden van de pizzabakvorm en zet die in zijn geheel op tafel.

Zet bijtijds een tweede schaaltje met het tweede camembertje in de oven.  Plaats het op de pizzabakvorm zodra het eerste schaaltje leeeg is.


Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________