|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
6 p., Nederland voor het deeg: 600 g tarwebroodmeel 12 g zout 12 droge gist 3 dl lauwwarm water 2 à 3 el plantaardige olie verder: 100 g walnoten 140 g gedroogde abrikozen 25 g maanzaad 1 ei, geklopt 2 zachte camemberts een scheut witte wijn Bereiding Los in een ruime kom de gist op in 1 dl lauwwarm water. Laat het mengsel 10 minuten staan. Voeg de rest van het water toe, de tarwebloem, het zout en de zonnebloemolie. Meng de ingrediënten met een houten lepel zo goed mogelijk. "Stort" het mengsel op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een soepel en egaal deeg. Maak een bol van het deeg. Leg de bol in een met wat olie ingevette kom en bedek die met plastic folie of een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is. Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en breek de walnoten grof. Leg het gerezen deeg op je werkblad en werk er de stukjes walnoot, abrikoos en het grootste deel van het maanzaad door. Verdeel het deeg in 5 gelijke stukken en maak van ieder stuk een rol van ca 20 centimeter lengte. Verdeel iedere rol eveneens in 5 gelijke stukjes en maak die min of meer bolvormig. Zo heel precies hoeft dat niet. In totaal heb je dus 25 deegbolletjes. Neem een pizzabakblik of iets dergelijks en een bakvorm of ovenschaaltje zo groot als een camembertkaasje, b.v. een crème brulée-schaaltje. Zet het crrème brulée schaaltje midden op de pizzabakvorm en ler er een krans van 10 deegbolletjes omheen. (Het schaalte zorgt ervoor dat de bolletjes op hun plaats blijven liggen en niet naar binnen uitdijen bij net narijzen). Maak van de overige 15 deegbolletjes een krans om de eerst krans heen. Laat de deegbolttjes bedekt met een theedoek vervolgens een half uur narijzen. Verwarm de oven voor (185 C). Klop een ei los en bestrijk er de nagerezen deegbolletjes mee. Strooi er het maanzaad dat je overgehouden overheen. Door het geklopte ei hecht het maanzaad zich goed , Bak de bolletjesbroodkrans 25 minuten in de voorverwarmde oven. Neem het bolletjesbrood uit de oven en laat het wat afkoelen. Neem het creme bruleeschaaltje uit de broodkrans en leg er een van de verpakking ontdane camenbertkaasje in. Kerf het kaasje op verschilldende plaatsen in en giet er een scheut witte wijn over. Zet het schaaltje met de kaas in de oven (185 C) en laat het daar staan tot hde kaas goed doorgewarmd en gesmolten is. Plaats het schaalje met de kaas terug inhet midden van de pizzabakvorm en zet die in zijn geheel op tafel. Zet bijtijds een tweede schaaltje met het tweede camembertje in de oven. Plaats het op de pizzabakvorm zodra het eerste schaaltje leeeg is.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |