![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
CALZONES ROTOS
"angel wings" fritters, dessert, 30 stuks,
Chili
1 1/2 kop bloem 1/2 kop poedersuiker 1 el bakpoeder 6 el boter 1 ei 2 eigelen 1 el pisco, rum of wodka de rasp van 1 sinaasappel of citroen 1/4 tl zout 4 el warm water plantaardige olie voor de garnering: poedersuiker Bereiding Doe de poedersuiker, de bloem en het zout in een kom en meng ze. Voeg de boter, het ei, de eigelen, de pisco en de rasp toe en werk ze door het bloemmengsel. Kneed de massa vervolgens tot een stevig deeg, daarbij steeds 1 eetlepel water tegelijk toevoegend voor zover als nodig is. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een dikte van 1/2 cm. Snijd het deeg in rechthoeken van 10 bij 5 cm. Snijd de rechthoeken in de lengte doormidden tot aan een paar centimeter van beide uiteindes toe. De helften blijven dus met elkaar verbonden. Neem een rechthoek bij een van de korte kanten vast, buig die naar de inkeping in het midden toe en trek er die vervolgens doorheen. Verhit een flinke laag olie in een (frituur)pan (175 C). Bak de calzones rotos 2 minuten aan één kant en 1 minuut aan de andere kant. Ze dienen dan goudkleurig te zijn. Leg ze op een ruime met keukenpapier bedekte schaal en bestrooi ze direct met poedersuiker. Serveer de "engelvleugels" wam bij b.v. thee of chocolademelk. Info Calzones rotos worden vooral in de winter bereid maar op basis van eigen ervaring kan ik je verzekeren dat het geen winter hoeft te zijn om ze lekker te vinden. naar boven
| |