R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________

CALZONES ROTOS

"angel wings" fritters, dessert, 30 stuks, Chili


1 1/2 kop bloem
1/2 kop poedersuiker
1 el bakpoeder
6 el boter
1 ei
2 eigelen
1 el pisco, rum of wodka
de rasp van 1 sinaasappel of citroen
1/4 tl zout
4 el warm water
plantaardige olie

voor de garnering:
poedersuiker


Bereiding

Doe de poedersuiker, de bloem en het zout in een kom en meng ze.
Voeg de boter, het ei, de eigelen, de pisco en de rasp toe en werk ze door het bloemmengsel.
Kneed de massa vervolgens tot een stevig deeg, daarbij steeds 1 eetlepel water tegelijk toevoegend voor zover als nodig is.

Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een dikte van 1/2 cm.
Snijd het deeg in rechthoeken van 10 bij 5 cm.
Snijd de rechthoeken in de lengte doormidden tot aan een paar centimeter van beide uiteindes toe. De helften blijven dus met elkaar verbonden.
Neem een rechthoek bij een van de korte kanten vast, buig die naar de inkeping in het midden toe en trek er die vervolgens doorheen.

Verhit een flinke laag olie in een (frituur)pan (175 C).
Bak de calzones rotos 2 minuten aan één kant en 1 minuut aan de andere kant.  Ze dienen dan goudkleurig te zijn.
Leg ze op een ruime met keukenpapier bedekte schaal en bestrooi ze direct met poedersuiker.

Serveer de "engelvleugels" wam bij b.v. thee of chocolademelk.


Info

Calzones rotos worden vooral in de winter bereid maar op basis van eigen ervaring kan ik je verzekeren dat het geen winter hoeft te zijn om ze lekker te vinden.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________