R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CALDILLO DE CONGRIO
Chili, visstew/soep, 4 à 6 p





4 heilbot- of kabeljauwfilets à 250 g
2 wortels, geschild en in dunne schijfjes
1 kop droge witte wijn
900 g kleine aardappels, geschild en in dunne schijfjes gesneden
4 koppen visbouillon
1/4 kop citroensap
2 middelgrote uien, gehalveerd en dun gesneden
1/4 tl oregano
4 el olijfolie
zout en versgemalen peper

optioneel:
2 tenen knoflook, fijngehakt of geperst


Bereiding


Leg de visfilets in een ruime pan. De filets moeten naast elkaar kunnen liggen.
Kruid de vis met zout en het citroensap.
Bedek de vis met een laagje wortels, dan met de helft van de aardappelschijfjes, dan de uien en knoflook en dan de rest van de aardappels.
Kruid de toplaag met peper, zout en oregano.
Giet de wijn, de visbouillon en de olijfolie in de pan.
Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag.
Laat de stew 30 minuten pruttelen tot de aardappels en wortels gaar zijn.
Serveer caldillo de congrio in kommen en geef er knapperig brood met boter bij.


Info


Caldillo de congrio is een visstew met Conger-aal. Deze reuzenaal komt hier niet voor maar is hier wel (soms) verkrijgbaar. Alternatieven zijn heilbot, zeeduivel, snapper en kabeljauw.

Caldillo de congrio is één van Chili's "signature dishes".
De Chileense dichter, schrijver, politicus Pablo Neru wijdde er een uitgebreide lofzang aan ("0da al Caldillo de Congrio").




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________