R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Chili, visstew/soep, 4 à 6 p 4 heilbot- of kabeljauwfilets à 250 g 2 wortels, geschild en in dunne schijfjes 1 kop droge witte wijn 900 g kleine aardappels, geschild en in dunne schijfjes gesneden 4 koppen visbouillon 1/4 kop citroensap 2 middelgrote uien, gehalveerd en dun gesneden 1/4 tl oregano 4 el olijfolie zout en versgemalen peper optioneel: 2 tenen knoflook, fijngehakt of geperst Bereiding Leg de visfilets in een ruime pan. De filets moeten naast elkaar kunnen liggen. Kruid de vis met zout en het citroensap. Bedek de vis met een laagje wortels, dan met de helft van de aardappelschijfjes, dan de uien en knoflook en dan de rest van de aardappels. Kruid de toplaag met peper, zout en oregano. Giet de wijn, de visbouillon en de olijfolie in de pan. Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat de stew 30 minuten pruttelen tot de aardappels en wortels gaar zijn. Serveer caldillo de congrio in kommen en geef er knapperig brood met boter bij. Caldillo de congrio is een visstew met Conger-aal. Deze reuzenaal komt hier niet voor maar is hier wel (soms) verkrijgbaar. Alternatieven zijn heilbot, zeeduivel, snapper en kabeljauw. Caldillo de congrio is één van Chili's "signature dishes". De Chileense dichter, schrijver, politicus Pablo Neru wijdde er een uitgebreide lofzang aan ("0da al Caldillo de Congrio"). naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |