R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CAJUN-KRUIDEN/SPECERIJENMIX
Verenigde Staten





mix 1:

2 tl zout
2 1/2 tl paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde oregano
1 tl cayennepeper
1 tl zwarte peper
1 tl uienpoeder
1 tl tijm of rozemarijn, gedroogd

mix 2:
1 el paprikapoeder, mild
2 1/2 tl zout
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl cayennepeper
3/4 tl witte peper
3/4 tl zwarte peper
1/2 tl gedroogde oregano
1/2 tl gedroogde tijm

optioneel:
1/2 tl gedroogde selderij
1/2 tl gedroogde basilicum
1/2 tl gedroogde dragon
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl gedroogde en gemalen laurier


Bereiding


Kies 1 van de 2 mixen en voeg er indien gewenst nog kruiden of specerijen uit het rijtje "optioneel" aan toe.

Meng de ingrediënten.

De mix blijft maanden lang goed in een luchtdichte verpakking.


Info


Er zijn kant en klare cajun-kruidenmengsels te koop. Die kunnen qua smaak en aroma echter niet concurreren met een verse, zelf samengestelde melange.

Met cajun wordt een deel van de bevolking van de Amerikaanse staat Louisiana bedoeld. Deze bevolkingsgroep woonde aanvankelijk in Canada, te weten in Acadië, een Franse kolonie. In 1755 werden ze daar door de Engelsen verdreven. Ze kwamen terecht in Louisiana, toen nog een Franse kolonie. De Amerikanen noemden hen Acadians wat uiteindelijk verbasterde tot Cajun.
De term Cajun wordt niet alleen gebruikt voor de Cajuns zelf maar ook  voor het gebied waar ze wonen, de taal, de muziek en de keuken.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________