R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CAJUN AARDAPPELTJES
Amerika, 4 p





800 g vastkokende aardappels
2 teentjes knoflook
2 à 3 rode uien
een paar takjes tijm
peper en zout
3 à 4 el olijfolie
3 tl of meer cajunkruiden-specerijenmix


Bereiding

Cajunkruiden zijn kant en klaar te koop maar je kunt de mix ook zelf samenstellen en aan de eigen smaak aanpassen. Klik hier voor het recept.

Schil de aardappels en spoel ze met koud water of boen de aardappels schoon als je ze niet schilt.

Snijd de aardappels in hapklare stukken.
Breng een pan licht gezouten water aan de kook en en laat er de stukken aardappels 5 minuten in voorkoken.

Giet de voorgegaarde aardappels af en "stort" ze in een ruime braadslee of ovenschaal. De stukken aardappel moeten er in één laag in kunnen liggen.

Snijd de rode uien in maantjes en snijd een teen knoflook in schijfjes.
Verdeel de maantjes ui, de schijfjes knoflook en een paar talkjes tijm over de aardappels en sprenkel royaal olijfolie over het geheel.
Woel met je handen (dat werkt het beste) de stukken aardappel et cetera om zodat ze aan alle kanten met de olie bedekt raken.

Strooi de cajunkruiden-speccerijenmix over de aardappels en woel ze nog eens om. Herschik waar nodig de stukken aardappel zodat ze in één laag liggen.

Verwarm de oven bijtijds voor (220 C).

Laat de aardappels in de oven bakken tot ze goudbruin kleuren en enigszins krokant zijn ca 30 minuten).
Schud voor een gelijkmatige garing de aardappels halverwege een keer of schep ze om.

Lekker met een steak en een koolsalade erbij.


Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________