R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 CACHITOS
hambroodjes, 24 stuks, Venezuela





4 el boter
4 el "shortening" (zie Info)
1 kop melk
1 tl zout
1/2 kop suiker
1 el droge gist
2 eieren
4 koppen bloem
450 g dun gesneden ham van goede kwaliteit


Bereiding

Snijd de boter en de "shortening" of een dubbele hoeveelheid boter in stukjes en doe ze in een kom.

Breng op middelhoge temperatuur in een pannetje de melk net aan de kook.
Giet de hete melk over de boter.
Voeg als het mengsel wat afgekoeld is, de suiker, het zout en 1 kop bloem  toe. Meng deze ingrediënten.
Voeg 1 ei toe en meng opnieuw.
Voeg de gist toe en meng weer.
Voeg tenslotte de rest van de bloem toe en roer die voor zover dat gaat door het mengsel.

Kneed het mengsel tot een egaal en elastisch deeg.
Voeg zondig wat bloem toe maar niet teveel: het deeg moet zacht en een beetje plakkerig zijn.
Laat het deeg in een licht ingevette kom en afgedekt met plastic folie op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is.

Druk eventuele luchtbellen uit het gerezen deeg en verdeel het in 4 stukken.
Rol ieder stuk deeg uit tot een cirkel met een diameter van 25 centimeter.
Verdeel de deegcirkel in 6 gelijke driehoeken. Dat gaat gemakkelijk met een pizzasnijder.
Verdeel 1/4 deel van de stukjes ham over de driehoekjes. Doe dat over het brede deel van de driehoekjes.
Rol de driehoekjes vanuit de brede zijde naar de punt toe op. Zorg dat de ham binnenboord bllijft.
Leg de rolletjes met de punt naar beneden op een bakplaat en buig ze licht maanvormig.
Herhaal dit voor de andere 3 deegcirkels.

Bestrijk de "maantjes" licht met gesmolten boter en laat ze op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is.

Verwarm de oven voor op 185 C.

Schuif de bakplaat met cachitos in de oven.

Meng 1 eiwit met 1 tl suiker.
Neem na 10 minuten de bakplaat uit de oven en bestrijk de cachitos met het eiwitmengsel. Bak ze tot ze een goudbruine kleur hebben (ca 10 minuten).


Info


"Shortening" is vast, wit vet vervaardigd uit gehydrogeniseerde plantaardige olie. Het is te vervangen door ossenwit hoewel dat niet plantaardig is.
"Shortening" wordt vaak "Crisco" genoemd, hoewel dat in feite een merknaam is.
Je kunt shortening ook vervangen door boter. Boter heeft een betere smaak dan shortening, dus dat is mooi mee genomen. Houd er wel rekening mee dat boter water bevat.

Cachitos worden wel Venezolaanse croissants genoemd maar de overeenkomst beperkt zich tot een enigszins gelijk uiterlijk. Cachitos hebben de textuur van brooddeeg, croissants die van bladerdeeg.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________