R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten ais




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 CACHAPAS
maispannenkoeken, 4 p., Venezuela

2 koppen verse (van de kolf gesneden) maiskorrels of...
ingevroren mais of mais uit diepvries (zie info)
1 ei
1/2 kop melk
4 el masa harina
1 el suiker
1 tl zout
2 el boter
225 g mozzarella, in schijven


Bereiding

Doe de maiskorrels, het ei, de melk, masa harina, suiker en zout in de blender en blend ze tot een egaal beslag. Laat het beslag daarna 10 minuten rusten om dikker/steviger te worden. Voeg als het te dun is wat meer masa harina masa toe.

Verhit een bakpan met een doorsnede van ca 14 cm tot middelhoge temperatuur.
Vet de pan in met wat boter en giet 1/3 kop beslag in een cirkelbeweging in het pannetje.
Bak de pannenkoek 4 à 5 minuten en keer die dan met een spatel om. Bak de andere kant ca 3 minuten tot de cachapas goudbruin is.

Beleg de pannenkoek, terwijl die nog in de pan ligt, voor de helft met plakken mozzarella en laat de kaas smelten. Vouw de andere helft over de helft met mozzarella en leg er wat klontjes boter op.

Serveer de pannenkoek meteen rechtstreeks van uit de pan en ..... bakken maar weer tot aan de vraag voldaan is of het beslag op is.


Info


Tegenwordig worden cachapas ook in supermarkten verkocht, als kant en klaar diepvriesprodukt wel te verstaan maar de Venezolanen willen er niet erg hard aan. Ze betrekken hun cachapas traditiegetrouw liever van straatverkopers die zelf hun cachapas bereiden.

Als je voor cachapas mais uit blik of diepvries gebruikt, is het van belang die eerst goed te drogen. Laat diepvriesmais in een zeef ontdooien en uitlekken- het laatste geldt ook voor mais uit blik- en spreid uitgelekte maiskorrels vervolgens uit op keukenpapier om nog droger te worden. Als je dit achterwege laat, wordt het deeg te dun en moet je in verhouding teveeel maismeel toevoegen.





naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

 
Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________