|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten ais |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| maispannenkoeken, 4 p., Venezuela 2 koppen verse (van de kolf gesneden) maiskorrels of... ingevroren mais of mais uit diepvries (zie info) 1 ei 1/2 kop melk 4 el masa harina 1 el suiker 1 tl zout 2 el boter 225 g mozzarella, in schijven Bereiding Doe de maiskorrels, het ei, de melk, masa harina, suiker en zout in de blender en blend ze tot een egaal beslag. Laat het beslag daarna 10 minuten rusten om dikker/steviger te worden. Voeg als het te dun is wat meer masa harina masa toe. Verhit een bakpan met een doorsnede van ca 14 cm tot middelhoge temperatuur. Vet de pan in met wat boter en giet 1/3 kop beslag in een cirkelbeweging in het pannetje. Bak de pannenkoek 4 à 5 minuten en keer die dan met een spatel om. Bak de andere kant ca 3 minuten tot de cachapas goudbruin is. Beleg de pannenkoek, terwijl die nog in de pan ligt, voor de helft met plakken mozzarella en laat de kaas smelten. Vouw de andere helft over de helft met mozzarella en leg er wat klontjes boter op. Serveer de pannenkoek meteen rechtstreeks van uit de pan en ..... bakken maar weer tot aan de vraag voldaan is of het beslag op is. Tegenwordig worden cachapas ook in supermarkten verkocht, als kant en klaar diepvriesprodukt wel te verstaan maar de Venezolanen willen er niet erg hard aan. Ze betrekken hun cachapas traditiegetrouw liever van straatverkopers die zelf hun cachapas bereiden.
Als je voor cachapas mais uit blik of diepvries gebruikt, is het van belang die eerst goed te drogen. Laat diepvriesmais in een zeef ontdooien en uitlekken- het laatste geldt ook voor mais uit blik- en spreid uitgelekte maiskorrels vervolgens uit op keukenpapier om nog droger te worden. Als je dit achterwege laat, wordt het deeg te dun en moet je in verhouding teveeel maismeel toevoegen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|