R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BUTTERNUTPOMPOENSOEP MET CHIPOTLECRÈME

1 middelgrote butternut-pompoen
3 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
1 ui, gehakt
2 stengels bleekselderij, gehakt
2 wortels, gehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 l kippenbouillon
2 tl chipotlechili in adobo (pot), fijngehakt

voor de chipotle-creme:
1 tl chipotlechili in adobo (pot), fijngehakt
115 g zure room
zout en versgemalen zwarte peper


Bereiding


Verwarm de oven voor (200 C).

Halveer de pompoen en schep er het zaad uit.

Bestrijk het snijvlak van beide helften met olijfolie en strooi er zout en peper over.
Leg de pompoenhelften op een bakplaat.
Schuif de bakplaat de voorverwarmde oven in en rooster de pompoenhelften tot het vruchtvlees zacht is (45 minuten). Laat de pompoenhelften afkoelen.

Verhit 2 el olijfolie in een kookpan en sauteer er de ui, bleekselderij en wortel in tot ze net gaar zijn (10 minuten). Voeg een beetje zou toe.
Voeg de knoflook toe en laat die 2 minuten meegaren.
Schep het vruchtvlees uit de pompoenhelften, voeg het aan de gesauteerde groente toe en roer.

Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur, zet het deksel op de pan en laat de inhoud 30 minuten zachtjes pruttelen.

Pureer de  soep tot fluwelig egale substantie. Voeg bouillon toe als je de consistentie te dik vindt.
Roer 2 tl chipotlechili door de soep en breng die op smaak met zout en peper.

Meng in een kommetje 1 tl chipotle en de zure room. Voeg zout en pepernaar snaak toe.

Schep de soep in kommen en voorzie iedere kom van een hoeveelheid chipotlecrème.

De soep kan geserveerd worden.


Info


Chipotle chili in adobo: een chipotle chili is een gerookte, gedroogde jalapeno. Ze kunnen vermalen worden tot poeder of ingemaakt worden in adobosaus, een saus bestaande uit gemalen chili, kruiden, azijn en specerijen.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________