![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 1 middelgrote butternut-pompoen 3 el olijfolie zout en versgemalen zwarte peper 1 ui, gehakt 2 stengels bleekselderij, gehakt 2 wortels, gehakt 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 l kippenbouillon 2 tl chipotlechili in adobo (pot), fijngehakt voor de chipotle-creme: 1 tl chipotlechili in adobo (pot), fijngehakt 115 g zure room zout en versgemalen zwarte peper Bereiding Verwarm de oven voor (200 C). Halveer de pompoen en schep er het zaad uit. Bestrijk het snijvlak van beide helften met olijfolie en strooi er zout en peper over. Leg de pompoenhelften op een bakplaat. Schuif de bakplaat de voorverwarmde oven in en rooster de pompoenhelften tot het vruchtvlees zacht is (45 minuten). Laat de pompoenhelften afkoelen. Verhit 2 el olijfolie in een kookpan en sauteer er de ui, bleekselderij en wortel in tot ze net gaar zijn (10 minuten). Voeg een beetje zou toe. Voeg de knoflook toe en laat die 2 minuten meegaren. Schep het vruchtvlees uit de pompoenhelften, voeg het aan de gesauteerde groente toe en roer. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur, zet het deksel op de pan en laat de inhoud 30 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep tot fluwelig egale substantie. Voeg bouillon toe als je de consistentie te dik vindt. Roer 2 tl chipotlechili door de soep en breng die op smaak met zout en peper. Meng in een kommetje 1 tl chipotle en de zure room. Voeg zout en pepernaar snaak toe. Schep de soep in kommen en voorzie iedere kom van een hoeveelheid chipotlecrème. De soep kan geserveerd worden. Chipotle chili in adobo: een chipotle chili is een gerookte, gedroogde jalapeno. Ze kunnen vermalen worden tot poeder of ingemaakt worden in adobosaus, een saus bestaande uit gemalen chili, kruiden, azijn en specerijen. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |