R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BUTTERNUT SQUASH OVENSCHOTEL

flespompoenovenschotel, 4 p., Chili






een grote butternut-pompoen
1 kop fijngesneden ui
2 à 3 tenen knoflook, geperst
1 à 2 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl chilipoeder
1/8 tl cayennepeper
1 kop rode paprika, grof gesneden
1 kop groene paprika, grof gesneden
1 tl zout
4 eieren, geklopt
2 koppen maiskorrels (vers, diepvries, blik)
2 koppen geraspte cheddar


Bereiding


Verwarm de oven voor op 210 C.

Snijd de pompoen in de lengte doormidden en schep de zaden uit beide helften.
Neem een ovenschaal of bakvorm en leg er de pompoenhelften met het snijvlak naar beneden in. Zet de schaal in de oven.
Bak de pompoenhelften tot het vruchtvlees in het dikste stuk helemaal zacht is (45 à 50 minuten).

Verlaag de oventemperatuur naar 175 C.
Laat de pompoenhelften wat afkoelen.
Schep er het vruchtvlees uit en pureer het.

Sauteer de ui, de knoflook en de specerijen in olijfolie tot de stukjes ui glazig zijn.
Voeg de paprika en zout toe. Roer even en zet vervolgens het deksel op de pan. Laat het geheel 5 minuten op laag vuur staan.

Klop de eieren los in een grote kom. Roer er het gepureerde pompoenvruchtvlees door.
Voeg de mais, de gesauteerde groenten en de geraspte cheddar toe. Meng alle ingrediënten goed.
Schep het mengsel in een ovenschaal.
Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet die in de oven.

Bak de butternut squash 40 à 50 minuten.
Verwijder na 20 minuten de folie.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________