R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
BUTTERNUT SQUASH OVENSCHOTEL
flespompoenovenschotel, 4 p., Chili
een grote butternut-pompoen 1 kop fijngesneden ui 2 à 3 tenen knoflook, geperst 1 à 2 el olijfolie 1 tl gemalen komijn 1 tl chilipoeder 1/8 tl cayennepeper 1 kop rode paprika, grof gesneden 1 kop groene paprika, grof gesneden 1 tl zout 4 eieren, geklopt 2 koppen maiskorrels (vers, diepvries, blik) 2 koppen geraspte cheddar Bereiding Verwarm de oven voor op 210 C. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en schep de zaden uit beide helften. Neem een ovenschaal of bakvorm en leg er de pompoenhelften met het snijvlak naar beneden in. Zet de schaal in de oven. Bak de pompoenhelften tot het vruchtvlees in het dikste stuk helemaal zacht is (45 à 50 minuten). Verlaag de oventemperatuur naar 175 C. Laat de pompoenhelften wat afkoelen. Schep er het vruchtvlees uit en pureer het. Sauteer de ui, de knoflook en de specerijen in olijfolie tot de stukjes ui glazig zijn. Voeg de paprika en zout toe. Roer even en zet vervolgens het deksel op de pan. Laat het geheel 5 minuten op laag vuur staan. Klop de eieren los in een grote kom. Roer er het gepureerde pompoenvruchtvlees door. Voeg de mais, de gesauteerde groenten en de geraspte cheddar toe. Meng alle ingrediënten goed. Schep het mengsel in een ovenschaal. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet die in de oven. Bak de butternut squash 40 à 50 minuten. Verwijder na 20 minuten de folie. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |