R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 10 à 12 stuks, Engeland 350 g zelfrijzend bakmeel 100 g witte basterdsuiker 85 g boter, in kleine stukjes gesneden 175 ml karnemelk verder: diverse soorten confiture lemon curd "clotted cream" (zie info) Bereiding Verwarm de oven voor op 180 C. Meng in een kom de bloem en de suiker. Wrijf met je vingertoppen de stukjes boter door het mengsel tot het op broodkruim lijkt. Maak een kuiltje in het midden en giet er in één keer de karnemelk in. Meng de ingrediënten tot een samenhangend geheel. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed het kort. Druk het deeg uit tot een lap met een dikte van 2 1/2 centimeter. Snijd met een keukenring of een glas met een diameter van ongeveer 5 centimeter rondjes uit het deeg en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat de oven in. Bak de scones ongeveer 15 minuten. Aan clotted cream is hier moeilijk te komen, hoewel ik het onlangs een keer in een supermarkt tegenkwam. Je komt aardig in de buurt als je 125 ml slagroom met een mixer lobbig klopt en daar in gedeeltes -blijf mixen- 250 g mascarpone aan toevoegt. Deze hoeveelheid cream is voldoende voor een portie scones. Weliswaar niet helemaal authenthiek maar niet minder lekker.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |