R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BUTTERMILK SCONES
10 à 12 stuks, Engeland

reeks 515 (141K)



350 g zelfrijzend bakmeel
100 g witte basterdsuiker
85 g boter, in kleine stukjes gesneden
175 ml karnemelk

verder:
diverse soorten confiture
lemon curd
"clotted cream" (zie info)


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 C.

Meng in een kom de bloem en de suiker.
Wrijf met je vingertoppen de stukjes boter door het mengsel tot het op broodkruim lijkt.
Maak een kuiltje in het midden en giet er in één keer de karnemelk in.
Meng de ingrediënten tot een samenhangend geheel.
Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed het kort.

Druk het deeg uit tot een lap met een dikte van 2 1/2 centimeter.
Snijd met een keukenring of een glas met een diameter van ongeveer 5 centimeter rondjes uit het deeg en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.

Schuif de bakplaat de oven in. Bak de scones ongeveer 15 minuten.


Info


Aan clotted cream is hier moeilijk te komen, hoewel ik het onlangs een keer in een supermarkt tegenkwam.
Je komt aardig in de buurt als je 125 ml slagroom met een mixer lobbig klopt en daar in gedeeltes -blijf mixen- 250 g mascarpone aan toevoegt.
Deze hoeveelheid cream is voldoende voor een portie scones. Weliswaar niet helemaal authenthiek maar niet minder lekker.





Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________