R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BUTTERMILK PANCAKES
karnemelk-pannenkoekjes, ca 12 stuks, Ierland





225 g bloem
1 1/2  tl baksoda
25 à 50 g suiker, naar smaak
1 ei
3 dl karnemelk
boter en olie voor het bakken

verder:
honing


Bereiding


Meng (foodprocessor, mengkom) de bloem, de baksoda en de suiker (hoeveelheid naar smaak).
Voeg het ei toe en meng het het met de reeds aanwezige ingrediënten.  Voeg vervolgens geleidelijk aan zoveel melk toe als nodig is voor de vorming van een dik, egaal beslag.

Verhit wat boter en olie in een koekenpan.
Bak meerdere pannenkoekjes (3 stuks is goed mogelijk) tegelijk.
Schep voor ieder pannenkoekje één eetlepel beslag in de pan.

Bak de pannenkoekjes 2 à 3 minuten en draai ze dan om. Bak ook de omgekeerde kanten 2 à 3 minuten.

Serveer de pannenkoekjes warm met honing.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________