![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 10 p., Zwitserland 25 g olie 300 g spek, in stukjes gesneden 100 g gerst 200 g ui, fijngesneden 300 g wortel, fijngesneden 200 g knolselderij, fijngesneden 200 g prei, fijngesneden 2 1/2 l water bouillonblokjes of -poeder naar smaak 200 ml slagroom 50 g tarwebloem, 1 laurierblad zout en peper Bereiding Verhit de olie in een grote soeppan en bak er de stukjes bacon in aan. Voeg de gerst toe en bak die even mee. Voeg de fijngesneden groenten (ui, wortel, knolselderij en prei) toe en bak ze eveneens even mee. Voeg zout, peper en het laurierblad toe. Giet het water met de bouillonblokjes of het bouillonpoeder in de pan en laat het geheel 1 à 2 uur zachtjes koken. Roer 20 minuten voor het serveren de bloem door de slagroom en voeg het mengsel aan de soep toe. Laat de soep weer op temperatuur komen maar niet meer koken. Bündner Gerstensuppe is een in Graubünden zeer geliefde soep, vooral in de winter of bij guur weer. De variatie is groot. Ieder dal heeft zowat een eigen recept. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |