R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten 




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 BÜNDNER GERSTENSUPPE
voorgerecht, 10 p., Zwitserland

25 g olie
300 g spek, in stukjes gesneden
100 g gerst
200 g ui, fijngesneden
300 g wortel,  fijngesneden
200 g knolselderij, fijngesneden
200 g prei, fijngesneden
2 1/2 l water
bouillonblokjes of -poeder naar smaak
200 ml slagroom
50 g tarwebloem,
1 laurierblad
zout en peper


Bereiding


Verhit de olie in een grote soeppan en bak er de stukjes bacon in aan.
Voeg de gerst toe en bak die even mee.
Voeg de fijngesneden groenten (ui, wortel, knolselderij en prei) toe en bak ze eveneens even mee.
Voeg zout, peper en het laurierblad toe.
Giet het water met de bouillonblokjes of het bouillonpoeder in de pan en laat het geheel 1 à 2 uur zachtjes koken.

Roer 20 minuten voor het serveren de bloem door de slagroom en voeg het mengsel aan de soep toe. Laat de soep weer op temperatuur komen maar niet meer koken.


Info


Bündner Gerstensuppe is een in Graubünden zeer geliefde soep, vooral in de winter of bij guur weer. De variatie is groot. Ieder dal heeft zowat een eigen recept.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________