![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
BUN KABAB
broodje kebab, 4 p., Pakistan ![]() 3 el ghee 1 ui, fijngesneden, plus extra in schijfjes/ringen 500 g lamsgehakt 100 g linzen, gegaard, uitgelekt en gespoeld 1 groene chili, fijngesneden, plus extra 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 1/2 tl gemalen komijn stukje gember (5 cm), geraspt stukje gember (10 cm), geraspt 1/2 tl gemalen kaneel 1 ei, licht geklopt plantaardige olie 4 burger buns, gehalveerd 110 g tamarindechutney (Aziatische winkels) voor erbij: schijfjes tomaat en komkommer 4 gebakken eieren Verhit 1 el ghee op middelhoog vuur in een bakpan en bak er de stukjes ui al roerend in tot ze zacht zijn. Laat de ui afkoelen. Doe de ui, het lamsgehakt, de linzen, chili, knoflook, komijn, geraspte gember, kaneel en peper en zout in een foodprocessor. Puls de ingrediënten tot een pasta. Voeg een ei toe en puls nog eens. Maak je handen vochtig en vorm vier patties van het gehaktmengsel. Koel ze een uur. Verhit op middelhoge temperatuur een laagje olie van 1 cm in een koekenpan. Voeg de shredded gember toe en bak ze krokant en goudkleurig. Schep de gember met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Verhit op middelhoge temperatuur 1 el ghee in een andere koekenpan. Bak er de patties 3 minuten aan ieder kant in of tot ze van binnen gaar zijn. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Veeg de pan schoon en voeg de overige eetelepel ghee toe. Toast er de broodjes in (ca 2 minuten). Bestrijk de onderste helft van de broodjes met chutney. Leg er een pattie op, dan tomaat, komkommer, extra ui, gebakken eieren, chili en krokante gember en leg er de bovenste helft van het broodje op. Meteen serveren. In de straten van Karachi zijn veel stalletjes te vinden die kebab verkopen. Ze doen vooral goede zaken als het dagelijkse werk erop zit en er behoefte is aan een snelle en spicy snack. Er bestaan zijn veel regionale varieteiten betreffende bun kabab zoals de toevoeging van een gebakken ei of een omelet in dit recept. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |