R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BUN KABAB
broodje kebab, 4 p., Pakistan





3 el ghee
1 ui, fijngesneden,  plus extra in schijfjes/ringen
500 g lamsgehakt
100 g linzen, gegaard, uitgelekt en gespoeld
1 groene chili, fijngesneden, plus extra
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 1/2 tl gemalen komijn
stukje gember (5 cm), geraspt
stukje gember (10 cm), geraspt
1/2 tl gemalen kaneel
1 ei, licht geklopt
plantaardige olie
4 burger buns, gehalveerd
110 g tamarindechutney (Aziatische winkels)

voor erbij:
schijfjes tomaat en komkommer
4 gebakken eieren


 bereiding


Verhit 1 el ghee op middelhoog vuur in een bakpan en bak er de stukjes ui al roerend in tot ze zacht zijn. Laat de ui afkoelen.

Doe de ui, het lamsgehakt, de linzen, chili, knoflook, komijn, geraspte gember, kaneel en peper en zout in een foodprocessor. Puls de ingrediënten tot een pasta. Voeg een ei toe en puls nog eens.

Maak je handen vochtig en vorm vier patties van het gehaktmengsel.
Koel ze een uur.

Verhit op middelhoge temperatuur een laagje olie van 1 cm in een koekenpan. Voeg de shredded gember toe en bak ze krokant en goudkleurig. Schep de gember met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.

Verhit op middelhoge temperatuur 1 el ghee in een andere koekenpan.
Bak er de patties 3 minuten aan ieder kant in of tot ze van binnen gaar zijn. Neem ze uit de pan en houd ze warm.

Veeg de pan schoon  en voeg de overige eetelepel ghee toe. Toast er de broodjes in (ca 2 minuten). 
 
Bestrijk de onderste helft van de broodjes met chutney.
Leg er een pattie op, dan tomaat, komkommer, extra ui, gebakken eieren, chili en krokante gember en leg er de bovenste helft van het broodje op.

Meteen serveren.


Info


In de straten van Karachi zijn veel stalletjes te vinden die kebab verkopen. Ze doen vooral goede zaken als het dagelijkse werk erop zit en er behoefte is aan een snelle en spicy snack.
Er bestaan zijn veel regionale varieteiten betreffende bun kabab zoals de toevoeging van een gebakken ei of een omelet in dit recept.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________