R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Bulgarije 150 g gedroogde pruimen heet water 120 ml plantaardige olie 900 g prei, in ringen 225 g bulgur 1 tl paprika 6 dl kokend water peper en zout optioneel: 1 groentenbouillonblokje Bereiding Doe de pruimen in een kom en vul die verder met heet water. Terzijde zetten. Verhit in een pan de olie mét 2 eetlepels water en voeg er de in ringen gesneden preien aan toe. Bak ze al roerend 5 minuten. Voeg de bulgur, het paprikapoeder, 6 dl kokend water en (optioneel) een groentenbouillonblokje aan de prei toe. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Zet het deksel op de pan en laat de inhoud 10 minuten zachtjes garen. Laat de pruimen uitlekken. Snijd ze in stukken. Voeg de pruimen aan het bulgur-preimengsel toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat de bulgur met prei en pruimen nog 5 à 10 minuten garen. Voeg indien nodig wat water toe. Controleer of de bulgur helemaal zacht geworden is. Warm serveren. Bulgur met prei en pruimen smaakt in alle eenvoud verrassend goed. Niettemin een paar kanttetekeningen. 900 gram prei is erg veel als toevoeging aan de bulgur. Het gerecht kan dan beter "prei met bulgur en pruimen" genoemd worden. Breng de hoeveelheid prei terug tot 500 à 600 gram en het gerecht is, althans naat mijn menig, beter in balans. Voor een wat vollere smaak voeg ik een groentenbouillonblokje toe.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |