R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BULGAARSE RIJSTPUDDING
4 à 6 p., Bulgarije





250 g kortkorrelige rijst of puddingrijst
3 el suiker of meer naar smaak
1 1/2 l volle melk
2 el ongezouten boter
1 kaneelstokje
een snufje zout
een reep citroenschil
gehalveerde pistachenootjes

voor de garneering:
rozenbloemblaadjes


Bereiding


Doe de rijst, suiker, melk, boter, het kaneelstokje en een reep citroenschil in een pan met dikke bodem.

Zet de pan op het fornuis en laat de inhoud op matige temperatuur garen - zet indien nodig een sudderplaatje onder de pan - tot de rijstpudding dik en romig is. Kijk op de verpakking van de rijst voor de juiste gaartijd.

Verwijder het kaneelstokje en de reep citroenschil.

Schep de rijstpudding in schaaltjes en strooi er de gehalveerde pistachenootjes over.
Garneer met wat rozenbloemblaadjes.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________