R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BULGAARSE MOUSSAKA
4 p., Bulgarije

500 g half om half gehakt
1 k aardappels, in blokjes gesneden
2 tomaten, fijngehakt
1/3 kop peterselie, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
3 eieren
1 kop yoghurt
2 el bloem
zout en peper naar smaak
plantaardige olie
2 el chubritza of provencaalse kruiden


Bereiding


Doe wat olie in een koekenpan en bak er op middelhoog vuur de ui een minuut of vijf in.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.

Meng in een ovenschaal de aardappelblokjes, de tomaten, de peterselie en het gehaktmengsel.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verwarm de oven voor op 190 C.
Zet de schaal in de oven en bak het gerecht tot de aardappels gaar zijn(ca 45 minuten).

Meng de eieren, de yoghurt en de bloem.
Neem de schaal uit de oven en giet het eimengsel over de inhoud.
Zet de schaal terug in de oven en stel de oventijd in op 10 minuten.
 
Serveer iedere portie met een paar eetlepels yoghurt erbij.


Info


Chubritza is een Bulgaars kruid. Het kan het best vervangen worden door Provencaalse kruiden of oregano.

Bulgaarse moussaka heeft weinig overeenkomst met de bekendere Griekse moussaka. Het is een eenvoudiger gerecht dat er wat de groente betreft wat bekaaid afkomt. Een salade erbij is dan ook niet overbodig.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________