R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
BULGAARSE MOUSSAKA
4 p., Bulgarije 500 g half om half gehakt 1 k aardappels, in blokjes gesneden 2 tomaten, fijngehakt 1/3 kop peterselie, fijngesneden 1 ui, fijngesneden 3 eieren 1 kop yoghurt 2 el bloem zout en peper naar smaak plantaardige olie 2 el chubritza of provencaalse kruiden
Bereiding
Doe wat olie in een koekenpan en bak er op middelhoog vuur de ui een minuut of vijf in. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Meng in een ovenschaal de aardappelblokjes, de tomaten, de peterselie en het gehaktmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 190 C. Zet de schaal in de oven en bak het gerecht tot de aardappels gaar zijn(ca 45 minuten). Meng de eieren, de yoghurt en de bloem. Neem de schaal uit de oven en giet het eimengsel over de inhoud. Zet de schaal terug in de oven en stel de oventijd in op 10 minuten. Serveer iedere portie met een paar eetlepels yoghurt erbij.
Info
Chubritza is een Bulgaars kruid. Het kan het best vervangen worden door Provencaalse kruiden of oregano. Bulgaarse moussaka heeft weinig overeenkomst met de bekendere Griekse moussaka. Het is een eenvoudiger gerecht dat er wat de groente betreft wat bekaaid afkomt. Een salade erbij is dan ook niet overbodig.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |