R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Bulgarije 10 g gedroogde gist 150 ml lauw water 2 tl suiker 300 g patentbloem 1/2 tl tafelzout 1 eidooier 2 el olijfolie 1 el olijfolie voor het bestrijken voor de vulling: 25 g ongezouten boter 1 prei, gewassen, in ringen een snuf zout een snuf zwarte peper 1/2 tl chilivlokken 100 g feta, verkruimeld 70 g pecorino, grof geraspt (zie info) verder: 1 ei 30 g pecorino Bereiding Doe de gist, de suiker en het water in een kommetje, roer even en zet het terzijde. Laat het mengsel ongemoeid tot de gist geactiveerd is. Doe de overige ingrediënten voor het deeg in een grote kom en voeg er het geactiveerde gistwater aan toe. Kneed de in de kom aanwezige ingrediënten tot een glad soepel deeg of laat daarvoor geschikte keukenapparatuur dat voor je doen. Maak het deeg bolvormig, doe het in een met wat olie ingevette kom, dek die af met plastic folie en laat het deeg op een warme plaats een uur rijzen of tot het moment waarop het volume verdubbeld is. Bekleed ondertussen de bodem van een ronde bakvorm met bakpapier en vet de rand in met olie. Verhit de boter in een koekenpan en fruit er op lage temperatuur de preiringen -onder toevoeging van een snuf zout en peper- een paar minuten in. Laat de prei vervolgens op lage temperatuur zacht worden (ca 10 minuten). Neem de pan van het fornuis en roer het maanzaad en de chilivlokken door de prei. Roer er, als de prei afgekoeld is, ook de beide soorten kaas door. Plaats het deeg in de bakvorm. verdeel er het preimengsel over en druk dat voorzichtig met je vingers in het deeg. Aarzel niet het er echt goed in te drukken. Bedek het deeg met plastic folie en laat het 30 à 40 minuten narijzen. Verwarm de oven voor (220 C). Als het deeg goed (na)gerezen is, zal een groot deel van de vulling er onder verdwenen zijn. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en strooi er de geraspte kaas en wat paprikapoeder over. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en stel de baktijd in op 30 minuten. Draai na 15 minuten de bakvorm een halve slag en verlaag de temperatuur naar 200 C. Laat het gebakken brood 10 à 15 minuten in de bakvorm afkoelen en leg het vervolgens op een draadrek zodat het kan uitwasemen en verder afkoelen. Dit Bulgaarse kaasbrood wordt traditioneel gebakken met feta en kashkaval. Feta is hier volop verkrigbaar maar dat geldt niet voor kashkaval. Het beste alternatief is de hier alom verkrijgbare Italiaanse kaassoort pecorino. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |