R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BÛCHES DE NOËL
kerstboomstammetje (dessert), gebak, Frankrijk






150 g kristalsuiker
6 grote eieren, gesplitst
50 g cacao
1 tl vanille-extract

optioneel:
poedersuiker

voor het glazuur:
175 g pure chocolade
250 g poedersuiker
250 g boter
1 el vanille-extract

optioneel:
bosvruchten
frambozen, aardbeien, blauwe bessen


Bereiding

Verwarm de oven voor (220 C).

Bekleed een lage rechthoekige ovenbakvorm van 23 bij 33 cm met bakpapier en bestrijk dat licht met olie.

Mix de poedersuiker en eidooiers in een kom tot een bleke dichte massa.
Smelt de chocolade met toevoeging van 4 el koud water au bain marie (in een kom geplaatst boven een pan zacht kokend water).

Voeg de suiker-eimassa toe aan het afgekoelde chocolademengsel en meng ze.

Klop de eiwitten tot stijve pieken. Roer een eetlepel eiwitmassa door het suiker-ei-chocolademengsel. Vouw er vervolgens met een schuimspaan de rest van het eiwit door.
Giet het beslag in de bakvorm. Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak het beslag tot het gerezen en gaar is (12 à 14 minuten).
Laat de cakelaag in de bakvorm afkoelen en steviger worden.

Leg een vel bakpapier op je werkplek. Neem in één draaiende beweging de cakelaag uit het bakblik zodat de kant met de cakelaag op het bakpapier op je werkplek komt te liggen.
Pel vervolgens het bakpapier ven de cakelaag.

Spreid de geklopte slagroom over de cakelaag uit en verdeel er de frambozen over.
Rol met behulp van het bakpapier vanuit een lange zijde de cakelaag met vulling op en leg de rol op een serveerschaal.

Klop de zachte boter los en zeef er de suiker en de cacao boven.
Voeg de melk toe en mix deze ingrediënten tot een egale crème.
Bestrijk de rol met crème en trek er met een vork strepen door voor het creëren van een schorseffect.
Bewaar het gebak tot gebruik op een koele plaats.

Decoreer de bûches de noël met poedersuiker en (optioneel) kerstversiersels.


Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________