|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kerstboomstammetje (dessert), gebak, Frankrijk 150 g kristalsuiker 6 grote eieren, gesplitst 50 g cacao 1 tl vanille-extract optioneel: poedersuiker voor het glazuur: 175 g pure chocolade 250 g poedersuiker 250 g boter 1 el vanille-extract optioneel: bosvruchten frambozen, aardbeien, blauwe bessen Bereiding Verwarm de oven voor (220 C). Bekleed een lage rechthoekige ovenbakvorm van 23 bij 33 cm met bakpapier en bestrijk dat licht met olie. Mix de poedersuiker en eidooiers in een kom tot een bleke dichte massa. Smelt de chocolade met toevoeging van 4 el koud water au bain marie (in een kom geplaatst boven een pan zacht kokend water). Voeg de suiker-eimassa toe aan het afgekoelde chocolademengsel en meng ze. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Roer een eetlepel eiwitmassa door het suiker-ei-chocolademengsel. Vouw er vervolgens met een schuimspaan de rest van het eiwit door. Giet het beslag in de bakvorm. Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak het beslag tot het gerezen en gaar is (12 à 14 minuten). Laat de cakelaag in de bakvorm afkoelen en steviger worden. Leg een vel bakpapier op je werkplek. Neem in één draaiende beweging de cakelaag uit het bakblik zodat de kant met de cakelaag op het bakpapier op je werkplek komt te liggen. Pel vervolgens het bakpapier ven de cakelaag. Spreid de geklopte slagroom over de cakelaag uit en verdeel er de frambozen over. Rol met behulp van het bakpapier vanuit een lange zijde de cakelaag met vulling op en leg de rol op een serveerschaal. Klop de zachte boter los en zeef er de suiker en de cacao boven. Voeg de melk toe en mix deze ingrediënten tot een egale crème. Bestrijk de rol met crème en trek er met een vork strepen door voor het creëren van een schorseffect. Bewaar het gebak tot gebruik op een koele plaats. Decoreer de bûches de noël met poedersuiker en (optioneel) kerstversiersels.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|