|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| broccolitaart met neufchatel (kaas) hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk voor de bodem: 180 g bloem 90 g boter 2 el koud water een beetje zout een beetje gedroogde oregano voor de topping: 150 g broccoli 2 eieren 1 el room 75 g neufchatel een beetje zout een beetje piment d'Espelette (zie Info) Bereiding Meng in een kom de bloem, het zout en de oregano. Voeg de in stukjes gesneden boter toe en meng de ingrediënten met de toppen van je vinger tot een korrelige massa. Voeg het water toe en vorm van de massa een samenhangend homogeen geheel. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een half uur in de koelkast rusten. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en dompel ze in een pan met kokend water. Giet het water na 5 minuten af en voeg voor het behoud van de groene kleur meteen koud water toe. Giet het water af als de broccoliroosjes afgekoeld zijn. Verwarm de oven voor (180 C). Rol het deeg op een bebloemd werkvlak uit tot een cirkel van ca 24 cm. Neem een lage taart/quichevorn met een diameter van 20 cm. Vet de vorm in met boter en strooi er wat bloem over. Bekleed de bakvorm -inclusief de rand- met het deeg. Prik het deeg met een vork op verschillende plaatsen in. Meng in een kom de eieren, de room, het zout en de piment d'Espelette. Snijd de kaas in blokjes Verdeel de broccoliroosjes en de blokjes kaas over de taartbodem. Giet er het eimengsel bij. Bak de taart 35 minuten in de voorverwarmde oven. Piment d'Espelette is een variant chilipeper die in het dorpje Espelette en wat andere omliggende dorpen (Aquitane) gekweekt wordt. Alleen daar zou het volgens de overlevering door Columbus uit Mexico meegebrachte pepertje gedijen. Dat het hier niet om het eerste het beste pepertje gaat blijkt wel uit het feit dat piment d'Espelette net als wijn en kaas een officieel erkend AOC (Appellation d'origene contrôlée) keurmerk heeft. Vermaalde pepertjes ruiken naar paprika maar de smaak is intenser en complexer. Het pepertje is niet bijzonder heet. Het gaat in dit recept slechtsom een vleugje dus zo'n ramp is het niet als we het vervangen door wat cayenne- of heet paprikapoeder.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|