R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E 

 kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  BROCCOLISALADE MET SESAMDRESSING EN CASHEWNOTEN

salade 4 à 6 p., Nederland


 

2 stronken broccoli
1 el blonde sultana rozijnen, fijn gehakt
1/4 kop gezouten cashewnoten, grof gehakt
1 el sesamolie
1 el plantaardige olie
3 el rijstwijnazijn
2 grote tenen knoflook, fijngesneden of geperst
een flinke mespunt cayennepeper
2 tl sesamzaad, licht geroosterd


Bereiding


Snijd de broccoli in fijne roosjes en stoom of kook ze beetgaar (3 à 4 minuten).
Doe de roosjes in een zeef en spoel ze onder de koudwaterkraan.

Doe de broccoliroosjes in een grote kom en voeg er de grofgehakte cashewnoten en de fijngehakte rozijnen aan toe.

Klop de beide soorten olie, de azijn, de knoflook en de cayennepeper tot een dressing.
Druppel de dressing over de salade en schep die luchtig om.

Strooi het sesamzaad over de salade.

Serveer de salade op kamertemperatuur.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________