![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
BROCCOLISALADE MET SESAMDRESSING EN CASHEWNOTEN
salade 4 à 6 p., Nederland ![]() 2 stronken broccoli 1 el blonde sultana rozijnen, fijn gehakt 1/4 kop gezouten cashewnoten, grof gehakt 1 el sesamolie 1 el plantaardige olie 3 el rijstwijnazijn 2 grote tenen knoflook, fijngesneden of geperst een flinke mespunt cayennepeper 2 tl sesamzaad, licht geroosterd Bereiding Snijd de broccoli in fijne roosjes en stoom of kook ze beetgaar (3 à 4 minuten). Doe de roosjes in een zeef en spoel ze onder de koudwaterkraan. Doe de broccoliroosjes in een grote kom en voeg er de grofgehakte cashewnoten en de fijngehakte rozijnen aan toe. Klop de beide soorten olie, de azijn, de knoflook en de cayennepeper tot een dressing. Druppel de dressing over de salade en schep die luchtig om. Strooi het sesamzaad over de salade. Serveer de salade op kamertemperatuur. |