R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E 

 kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BROCCOLI MET SESAMDRESSING

4 p., Nederland


500 g broccoli
2 el plus 1 tl sesamzaad, getoast
1/2 tl rode pepervlokken of meer
2 el plus 1 tl plantaardige olie
1 el sesamolie
1 el witte azijn
1 kleine teen knoflook, gehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper


Bereiding

Verdeel de broccolihoofden in roosjes. Laat de stelen van de roosjes er zoveel mogelijk aanzitten. Ze zorgen niet alleen voor contrast in kleur maar zijn qua voedingswaarde even hoogwaardig als de broccoliroosjes. Het schilt ook veel afval. Met de stelen gooi je zeker 1/3 deelgewicht van de broccolihoofden weg.

Kook de broccoli in lichtgezouten water beetgaar (3 à 4 minuten). Spoel de groente vervolgens meteen met koud water, zodat die niet verder gaart en de frisse kleur behouden blijft. Laat de broccoli goed uitlekken en doe die vervolgens in een kom.

Meng in een kom(metje) 2 el sesamzaad, een halve tl rode peper, de beide sooorten olie, de azijn en de knoflook en voeg er zout en peper naar smaak aan toe.
Schenk het mengsel over de broccoli en woel die met je handen om of schep die om tot de broccolieroosjes gelijkmatig met de dressing bedekt zijn.

Strooi er ter garnering nog een tl sesamzaad over.


Info


Broccoli is oergezond maar, althans naar mijn mening, niet zo heel erg spannend en alleen wat zout en peper lossen dat niet op. Er hoeft echter niet veel te gebeuren om de groente een boost te geven. Met wat extra hulp van sesamzaad en sesamolie, een scheut witte (balsamico)azijn en een snuf rode peper -hoe eenvoudig kan het zijn- is het Doornroosje van de groente zo weer uit haar slaap gewekt.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________