|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 6 p., Frankrijk 400 g kruimeldeeg 300 g broccoliroosjes 150 g gorgonzola 3 eieren 300 ml slagroon 60 g grof gehakte walnoten klik hier voor het recept kruimeldeeg Bereiding Verwarm de oven voor (180 C). Zet een quichevorm met een diameter van 23 cm klaar. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkplek uit tot een cirkel met een diameter van 28 cm en bekleed er de bodem en de rand(en) van de quiche bakvorm mee. Snijd eventueel overhangend deeg weg. Bak de taartbodem -bedekt met bakpapier en taartgewichtjes- 15 minuten blind en daarna nog 5 minuten zonder bedekking. Verlaag de oventemperatuur naar 150 C. Kook de broccoliroosjes 3 minuten en giet het kookwater af. Spoel ze met koud water, laat ze uitlekken en vervolgens drogen op keukenpapier. Leg de gedroogde broccoliroosjes in één laag op de taartbodem en verdeel er de gorgonzola over. Doe de eieren, de eidooier, de slagroom en zout en peper naar smaak in een kom en klop ze met een garde tot een egaal en luchtig geheel. Giet het mengsel over de taartbodem uit. Strooi tenslotte de grof gehakte walnoten over de vulling. Plaats de quiche in het midden van de voorverwamde oven en stel de baktijd in op 40 minuten. Controleer na die 40 minuten of de vulling helemaal gestold is. Zo ja, dan kan de quiche geserveerd worden. Voeg wat extra tijd toe als de vulling nog niet helemaal gestold is.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|