R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BROCCOLI, GORGONZOLA EN WALNOTENQUICHE
6 p., Frankrijk





400 g kruimeldeeg
300 g broccoliroosjes
150 g gorgonzola
 3 eieren
300 ml slagroon
 60 g grof gehakte walnoten

klik hier voor het recept kruimeldeeg


Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).

Zet een quichevorm met een diameter van 23 cm klaar.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkplek uit tot een cirkel met een diameter van 28 cm en bekleed er de bodem en de rand(en) van de quiche bakvorm mee. Snijd eventueel overhangend deeg weg.

Bak de taartbodem -bedekt met bakpapier en taartgewichtjes- 15 minuten blind  en daarna nog 5 minuten zonder bedekking.

Verlaag de oventemperatuur naar 150 C.

Kook de broccoliroosjes 3 minuten en giet het kookwater af. Spoel ze met koud water, laat ze uitlekken en vervolgens drogen op keukenpapier.

Leg de gedroogde broccoliroosjes in één laag op de taartbodem en verdeel er de gorgonzola over.
Doe de eieren, de eidooier, de slagroom en zout en peper naar smaak in een kom en klop ze met een garde tot een egaal en luchtig geheel. Giet het mengsel over de taartbodem uit.
Strooi tenslotte de grof gehakte walnoten over de vulling.

Plaats de quiche in het midden van de voorverwamde oven en stel de baktijd in op 40 minuten. Controleer na die 40 minuten of de vulling helemaal gestold is. Zo ja, dan kan de quiche geserveerd worden. Voeg wat extra tijd toe als de vulling nog niet helemaal gestold is. 


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________