R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  BROCCOLI - ERWTEN - MUNTSOEP
voorgerecht, 4 p., Nederland





1 el olijfolie plus extra
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1 l groentebouillon
1 stronk broccoli
250 g doperwten
het sap van 1 citroen of citroensap naar smaak
zout en versgemalen zwarte peper
ca 10 blaadjes munt


Bereiding


Verhit de olijfolie in een kookpan en bak er op matige temperatuur de stukjes ui in tot ze zacht zijn (10 minuten). Voeg na 8 minuten de knoflook toe.
Breng ondertussen een liter water met groentebouillonblokjes of -poeder aan de kook. Giet de hete bouillon in de pan met de zacht gegaarde stukjes ui en voeg eveneens de helft van de broccoliroosjes (inclussief afgesneden stengeldelen), de helft van de erwten, ca 5 blaadjes munt en zout en peper toe.
Laat het geheel aan de kook komen, verlaag daarna de temperatuur naar middelhoog en laat de brocoli en erwten 5 minuten koken. Pureer de inhoud van de pan vervolgens (staafmixer of anderszins).

Doe de rest van de broccoliroosjes en de helft resterende erwten in de pan met de gepureerde ingrediënten en breng het geheel aan de kook. Laat de soep koken tot de broccoliroosjes beetgaar zijn (ca 4 minuten).

Voeg citroensap naar smaak toe en proef of er nog zout en peper togevoegd moeten worden.

'Schep de soep op borden - zorg dat op ieder bord wat broccoliroosjes en erwten terechtkomen-, strooi er een hoevelheid fijngehakte munt over en garneer de soep met wat druppels olijfolie.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________