|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 4 p., Nederland 1 el olijfolie plus extra 1 ui, fijngesneden 1 teen knoflook, fijngesneden 1 l groentebouillon 1 stronk broccoli 250 g doperwten het sap van 1 citroen of citroensap naar smaak zout en versgemalen zwarte peper ca 10 blaadjes munt Bereiding Verhit de olijfolie in een kookpan en bak er op matige temperatuur de stukjes ui in tot ze zacht zijn (10 minuten). Voeg na 8 minuten de knoflook toe. Breng ondertussen een liter water met groentebouillonblokjes of -poeder aan de kook. Giet de hete bouillon in de pan met de zacht gegaarde stukjes ui en voeg eveneens de helft van de broccoliroosjes (inclussief afgesneden stengeldelen), de helft van de erwten, ca 5 blaadjes munt en zout en peper toe. Laat het geheel aan de kook komen, verlaag daarna de temperatuur naar middelhoog en laat de brocoli en erwten 5 minuten koken. Pureer de inhoud van de pan vervolgens (staafmixer of anderszins). Doe de rest van de broccoliroosjes en de helft resterende erwten in de pan met de gepureerde ingrediënten en breng het geheel aan de kook. Laat de soep koken tot de broccoliroosjes beetgaar zijn (ca 4 minuten). Voeg citroensap naar smaak toe en proef of er nog zout en peper togevoegd moeten worden. 'Schep de soep op borden - zorg dat op ieder bord wat broccoliroosjes en erwten terechtkomen-, strooi er een hoevelheid fijngehakte munt over en garneer de soep met wat druppels olijfolie. |