|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
bijgerecht, Israël 650 g broccoli 1/4 kop zonnebloempitten 1/4 kop gedroogde cranberries 4 lente-uitjes in ringetjes gesneden 1/4 kop mayonaise 3/4 el witte balsamico suiker naar smaak Bereiding Verdeel de broccolihoofden in roosjes. Breng in een middelgrote stoompan 1/2 kop water aan de kook. Stoom de broccoliroosjes tot ze beetgaar en nog heldergroen zijn (4 à 5 minuten). Schep de roosjes met een schuimspaan op een dubbele laag keukenpapier en laat ze uitlekken en afkoelen. Rooster de zonnebloempitten in een droge loekenpan lichtbruin. Klop in een kommetje de mayonaise, azijn en suiker naar smaak tot een dressing. Doe de broccoliroosjes, de cranberries, lente-uitjes, geroosterde zonnebloempitten en de dressing in een kom en meng ze. Zet de salade in de koelkast en laat de smaken een paar uur intrekken. Koel serveren. Broccoli (van het Italiaanse "brocco" wat "kleine takken" betekent) was al populair in het oude Rome. De nieuwe wereld heeft er iets langer overgedaan zich de groente eigen te maken maar toen de zegeningen ervan duidelijk werden, was de opmars niet meer te stuiten. De groente verwierf zelfs de status van "superfood". Broccoli is inderdaad een krachtpatser: een bron van vitamine C, folium, beta-caroteen, potassium, vezels, calcium en stoffen met kankerwerende eigenschappen. Om zoveel mogelijk van die goede eigenschappen te behouden, kan de groente het best gestoomd worden. Nu is broccoli op zichzelf niet zo heel erg spannend maar er zijn tal van bereidingen waarmee je de groente wel spannend kunt maken, deze salade bijvoorbeeld, waarin lekker en gezond prima samengaan. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |