R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BROCCOLI-CRANBERRYSALADE
bijgerecht, Israël





650 g broccoli
1/4 kop zonnebloempitten
1/4 kop gedroogde cranberries
4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
1/4 kop mayonaise
3/4 el witte balsamico
suiker naar smaak
 

Bereiding


Verdeel de broccolihoofden in roosjes.

Breng in een middelgrote stoompan 1/2 kop water aan de kook. Stoom de broccoliroosjes tot ze beetgaar en nog heldergroen zijn (4 à 5 minuten).

Schep de roosjes met een schuimspaan op een dubbele laag keukenpapier en laat ze uitlekken en afkoelen.

Rooster de zonnebloempitten in een droge loekenpan lichtbruin.

Klop in een kommetje de mayonaise, azijn en suiker naar smaak tot een dressing.

Doe de broccoliroosjes, de cranberries, lente-uitjes, geroosterde zonnebloempitten en de dressing in een kom en meng ze.

Zet de salade in de koelkast en laat de smaken een paar uur intrekken.

Koel serveren.
 
Info


Broccoli (van het Italiaanse "brocco" wat "kleine takken" betekent) was al populair in het oude Rome. De nieuwe wereld heeft er iets langer overgedaan zich de groente eigen te maken maar toen de zegeningen ervan duidelijk werden, was de opmars niet meer te stuiten. De groente verwierf zelfs de status van "superfood".
Broccoli is inderdaad een krachtpatser: een bron van vitamine C, folium, beta-caroteen, potassium, vezels, calcium en stoffen met kankerwerende eigenschappen.
Om zoveel mogelijk van die goede eigenschappen te behouden, kan de groente het best gestoomd worden. Nu is broccoli op zichzelf niet zo heel erg spannend maar er zijn tal van bereidingen waarmee je de groente wel spannend kunt maken, deze salade bijvoorbeeld, waarin lekker en gezond prima samengaan.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________