R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BRIOUATS MET VIJGEN EN WALNOOT
pasteitjes, meze, Marokko

reeks 515 (141K)



125 g roomboter
filodeeg
175 g walnoten
4 el honing
1/2 citroen
100 g gedroogde vijgen
1/2 tl kaneelpoeder

optioneel:
kaneelpoeder
poedersuiker


Bereiding


Voor de vulling:
Schil de citroen met een dunschiller en hak de schil fijn.
Pel de walnoten en hak die eveneens fijn.
Snijd de vijgen in kleine stukjes.
Meng het kaneelpoeder, de honing, de gehakte citroenschil, de gehakte walnoten en de stukjes vijg.

Voor de briouats:
Verwerk het filodeeg en de vulling tot driehoekige briouats. Zie voor een beschrijving van de werkwijze Briouats met kip en amandelen.

Briouats met vijgen en walnoot worden na de bereiding gewoonlijk bestrooid met een mengsel van poedersuiker en kaneel.


Info


Briouats zijn kleine Marokkaanse pasteitjes, die op tal van manieren gevuld kunnen worden. De pasteitjes worden in de oven gebakken of ze worden gefrituurd.
Briouats worden van oudsher gemaakt met warkha-deeg. De alternatieven zijn filodeeg en loempia- of wontonvellen. Filodeeg is het meest geschikt voor briouats die in de oven worden gebakken, loempia- en wontonvellen voor briouats die gefrituurd worden.

Zie ook de recepten Keftabriouats, Honingsbriouats met amandelvulling, Briouats met dadels en vijgen, Briouats met geitenkaas en Briouats met kip en amandelen.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________