|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
pasteitjes, meze, Marokko 125 g roomboter filodeeg 175 g walnoten 4 el honing 1/2 citroen 100 g gedroogde vijgen 1/2 tl kaneelpoeder optioneel: kaneelpoeder poedersuiker Bereiding Voor de vulling: Schil de citroen met een dunschiller en hak de schil fijn. Pel de walnoten en hak die eveneens fijn. Snijd de vijgen in kleine stukjes. Meng het kaneelpoeder, de honing, de gehakte citroenschil, de gehakte walnoten en de stukjes vijg. Voor de briouats: Verwerk het filodeeg en de vulling tot driehoekige briouats. Zie voor een beschrijving van de werkwijze Briouats met kip en amandelen. Briouats met vijgen en walnoot worden na de bereiding gewoonlijk bestrooid met een mengsel van poedersuiker en kaneel. Briouats zijn kleine Marokkaanse pasteitjes, die op tal van manieren gevuld kunnen worden. De pasteitjes worden in de oven gebakken of ze worden gefrituurd. Briouats worden van oudsher gemaakt met warkha-deeg. De alternatieven zijn filodeeg en loempia- of wontonvellen. Filodeeg is het meest geschikt voor briouats die in de oven worden gebakken, loempia- en wontonvellen voor briouats die gefrituurd worden. Zie ook de recepten Keftabriouats, Honingsbriouats met amandelvulling, Briouats met dadels en vijgen, Briouats met geitenkaas en Briouats met kip en amandelen. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |