R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BRIOUATS MET KIP EN AMANDELEN
Marokko, pasteitjes, meze, ca 16 stuks





300 g kipfilet
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
100 gram blanke amandelen
4 el poedersuiker
2 el peterselie, fijngehakt
6 draadjes saffraan
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl komijn
1/2 tl zout
1/2 tl peper
filodeeg
1 ei, losgeklopt
50 gram boter, gesmolten
poedersuiker
kaneel


Bereiding


Laat diepvriesfilodeeg bijtijds op kamertemperatuur komen.

Fruit de gesnipperde ui in wat olie.
Voeg na vier minuten saffraan, gemberpoeder, komijn en zout en peper toe en fruit ze een minuut mee.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en voeg die samen met de peterselie aan het uimengsel toe. Roerbak de stukjes kip tot ze gaar zijn.
Laat het kipmengsel afkoelen.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Laat ze wat afkoelen.
Maal de amandelen met de poedersuiker fijn (keukenmachine).

Snijd of knip de vellen filodeeg in stroken van ongeveer 8 centimeter breed.
Leg een strook filodeeg op je werkblad met een korte kant naar je toe.
Bestrijk de strook met gesmolten boter.
Leg er een strook filodeeg boven op.
Schep een eetlepel kipvulling op het onderste stukje van de dubbellaagse strook.
Strooi wat amandel-poedersuikermengsel over de vulling.

Neem de deegstrook vast bij de linkerhoek en vouw het deeg over de vulling naar rechts, zodat je een driehoek krijgt.
Laat de randen aan de rechterkant van de strook goed op elkaar aansluiten.
Neem nu de punt rechts onderaan vast en vouw opnieuw een driehoek maar nu naar de linkerkant. Ga zo door.

Bestrijk het laatste stukje van de strook als het niet goed hecht met wat losgeklopt eit.

Verwarm de oven voor op 200 C.
Leg de briouats op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met boter.
Schuif de bakplaat de oven in. Bak de briouats tot ze goudbruin kleuren (10 à 15 minuten).
Laat ze afkoelen op een rooster.

Bestrooi de afgekoelde briouats met poedersuiker en kaneel.


Info


Briouats zijn kleine Marokkaanse pasteitjes, die op tal van manieren gevuld kunnen worden. De pasteitjes worden in de oven gebakken of ze worden gefrituurd.
Briouats worden van oudsher gemaakt met warkha-deeg. De alternatieven zijn filodeeg en loempia- of wontonvellen. Filodeeg is het meest geschikt voor briouats die in de oven worden gebakken, loempia- en wontonvellen voor briouats die gefrituurd worden.

Zie ook de recepten Keftabriouats, Honingsbriouats met amandelvulling, Briouats met vijgen en walnoot, Briouats met geitenkaas en Briouats met dadels en vijgen.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________