|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Marokko, pasteitjes, meze, ca 16 stuks 300 g kipfilet 2 el zonnebloemolie 1 ui, gesnipperd 100 gram blanke amandelen 4 el poedersuiker 2 el peterselie, fijngehakt 6 draadjes saffraan 1/2 tl gemberpoeder 1/2 tl komijn 1/2 tl zout 1/2 tl peper filodeeg 1 ei, losgeklopt 50 gram boter, gesmolten poedersuiker kaneel Bereiding Laat diepvriesfilodeeg bijtijds op kamertemperatuur komen. Fruit de gesnipperde ui in wat olie. Voeg na vier minuten saffraan, gemberpoeder, komijn en zout en peper toe en fruit ze een minuut mee. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en voeg die samen met de peterselie aan het uimengsel toe. Roerbak de stukjes kip tot ze gaar zijn. Laat het kipmengsel afkoelen. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Laat ze wat afkoelen. Maal de amandelen met de poedersuiker fijn (keukenmachine). Snijd of knip de vellen filodeeg in stroken van ongeveer 8 centimeter breed. Leg een strook filodeeg op je werkblad met een korte kant naar je toe. Bestrijk de strook met gesmolten boter. Leg er een strook filodeeg boven op. Schep een eetlepel kipvulling op het onderste stukje van de dubbellaagse strook. Strooi wat amandel-poedersuikermengsel over de vulling. Neem de deegstrook vast bij de linkerhoek en vouw het deeg over de vulling naar rechts, zodat je een driehoek krijgt. Laat de randen aan de rechterkant van de strook goed op elkaar aansluiten. Neem nu de punt rechts onderaan vast en vouw opnieuw een driehoek maar nu naar de linkerkant. Ga zo door. Bestrijk het laatste stukje van de strook als het niet goed hecht met wat losgeklopt eit. Verwarm de oven voor op 200 C. Leg de briouats op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met boter. Schuif de bakplaat de oven in. Bak de briouats tot ze goudbruin kleuren (10 à 15 minuten). Laat ze afkoelen op een rooster. Bestrooi de afgekoelde briouats met poedersuiker en kaneel. Briouats zijn kleine Marokkaanse pasteitjes, die op tal van manieren gevuld kunnen worden. De pasteitjes worden in de oven gebakken of ze worden gefrituurd. Briouats worden van oudsher gemaakt met warkha-deeg. De alternatieven zijn filodeeg en loempia- of wontonvellen. Filodeeg is het meest geschikt voor briouats die in de oven worden gebakken, loempia- en wontonvellen voor briouats die gefrituurd worden. Zie ook de recepten Keftabriouats, Honingsbriouats met amandelvulling, Briouats met vijgen en walnoot, Briouats met geitenkaas en Briouats met dadels en vijgen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |