R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BRIOUATS MET GEITENKAAS
Marokko, pasteitjes, meze, ca 24 stuks





250 g geitenkaas
3 el bladpeterselie, fijngehakt
2 tl munt, fijngehakt
1/2 tl paprikapoeder
1/4 tl versgemalen zwarte peper
1 ei, losgeklopt
ca 6 vellen filodeeg
1 eiwit, losgeklopt
gesmolten boter


Bereiding


Meng de peterselie, de munt, het paprikapoeder, de zwarte peper en de geitenkaas. Voeg indien gewenst zout toe.
Roer het losgeklopte ei door het mengsel.

Neem een vel filodeeg en sniijd het in stroken van 8 à 10 centimeter breed.

Leg een strook filodeeg op je werkblad met een korte kant naar je toe.
Bestrijk de strook met gesmolten boter.
Leg er een strook filodeeg boven op.
Schep een eetlepel geitenkaasvulling op het onderste stukje van de dubbellaagse strook.

Neem de deegstrook vast bij de linkerhoek en vouw het deeg over de vulling naar rechts, zodat je een driehoek krijgt.
Neem nu de punt rechts onderaan vast en vouw opnieuw een driehoek maar nu naar de linkerkant. Ga zo door.
Bestrijk het laatste stukje van de strook voordat je het opvouwt met losgeklopt eiwit. Dat bevordert een goede hechting.
Herhaal deze werkwijze voor de overige briouats.

Verwarm de oven voor (200 C).

Leg de briouats op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met boter.
Schuif de bakplaat de oven in. Bak de briouats tot ze goudbruin kleuren (10 à 15 minuten).
Laat ze afkoelen op een rooster.



Info


Briouats zijn kleine Marokkaanse pasteitjes, die op tal van manieren gevuld kunnen worden. Ze worden in de oven gebakken of ze worden gefrituurd.
Briouats worden van oudsher gemaakt met warkha-deeg. De alternatieven zijn filodeeg en loempia- of wontonvellen.
Filodeeg is het meest geschikt voor briouats die in de oven worden gebakken, loempia- en wontonvellen voor briouats die gefrituurd worden.

Zie ook de recepten Keftabriouats, Honingsbriouats met amandelvulling, Briouats met vijgen en walnoot, Briouats met dadels en vijgen en Briouats met kip en amandelen.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________