|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Marokko, pasteitjes, meze, ca 24 stuks 250 g geitenkaas 3 el bladpeterselie, fijngehakt 2 tl munt, fijngehakt 1/2 tl paprikapoeder 1/4 tl versgemalen zwarte peper 1 ei, losgeklopt ca 6 vellen filodeeg 1 eiwit, losgeklopt gesmolten boter Bereiding Meng de peterselie, de munt, het paprikapoeder, de zwarte peper en de geitenkaas. Voeg indien gewenst zout toe. Roer het losgeklopte ei door het mengsel. Neem een vel filodeeg en sniijd het in stroken van 8 à 10 centimeter breed. Leg een strook filodeeg op je werkblad met een korte kant naar je toe. Bestrijk de strook met gesmolten boter. Leg er een strook filodeeg boven op. Schep een eetlepel geitenkaasvulling op het onderste stukje van de dubbellaagse strook. Neem de deegstrook vast bij de linkerhoek en vouw het deeg over de vulling naar rechts, zodat je een driehoek krijgt. Neem nu de punt rechts onderaan vast en vouw opnieuw een driehoek maar nu naar de linkerkant. Ga zo door. Bestrijk het laatste stukje van de strook voordat je het opvouwt met losgeklopt eiwit. Dat bevordert een goede hechting. Herhaal deze werkwijze voor de overige briouats. Verwarm de oven voor (200 C). Leg de briouats op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met boter. Schuif de bakplaat de oven in. Bak de briouats tot ze goudbruin kleuren (10 à 15 minuten). Laat ze afkoelen op een rooster. Briouats zijn kleine Marokkaanse pasteitjes, die op tal van manieren gevuld kunnen worden. Ze worden in de oven gebakken of ze worden gefrituurd. Briouats worden van oudsher gemaakt met warkha-deeg. De alternatieven zijn filodeeg en loempia- of wontonvellen. Filodeeg is het meest geschikt voor briouats die in de oven worden gebakken, loempia- en wontonvellen voor briouats die gefrituurd worden. Zie ook de recepten Keftabriouats, Honingsbriouats met amandelvulling, Briouats met vijgen en walnoot, Briouats met dadels en vijgen en Briouats met kip en amandelen. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |