|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
pasteitjes, meze, Marokko 125 g boter, gesmolten 150 g blanke amandelen 80 g dadels, ontpit en fijngehakt 80 g dessertvijgen (zachte, gedroogde vijgen) 1 el oranjebloesemwater filodeeg poedersuiker Bereiding Verhit een eetlepel gesmolten boter in een kleine koekenpan en bak er op matig vuur de amandelen goudbruin in. Roer regelmatig. Laat de amandelen op een bord afkoelen. Doe de afgekoelde amandelen in de keukenmachine en maal ze grof. Voeg de dadels, de vijgen en het oranjebloesemwater toe en maal ze samen met de amandelen tot een dikke pasta. Vet je handen in met wat boter en vorm op je werkblad een rol van de pasta. Snijd de rol in 14 tot 18 gelijke stukjes. Vorm van ieder stukje een rolletje van 10 cm lengte. Snijd het filodeeg in repen van circa 14 cm breed. Leg een strook deeg met de korte kant naar je toe op je werkblad. Leg een rolletje op het begin van de strook deeg. Houd twee centimeter aan beide kanten vrij. Bestrijk de deegstrook met wat lauwe, gesmolten boter en rol die vervolgens met het rolletje erin op. Sluit het rolletje aan beide kanten in door tijdens het oprollen de links en rechts overblijvende stroken deeg omhoog te vouwen. Ga zo verder. Leg de briouats met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 C. Bak de briouats in ca 15 à 20 minuten licht- tot goudbruin. Neem het bakblik uit de oven en strooi poedersuiker over de briouats. Laat de rolletjes afkoelen voor je ze presenteert. Briouats zijn kleine Marokkaanse pasteitjes, die op tal van manieren gevuld kunnen worden. De pasteitjes worden in de oven gebakken of ze worden gefrituurd. Briouats worden van oudsher bereid met warkha-deeg. De alternatieven zijn filodeeg en loempia- of wontonvellen. Filodeeg is het meest geschikt voor briouats die in de oven worden gebakken, loempia- en wontonvellen voor briouats die gefrituurd worden. Zie ook de recepten Keftabriouats, Honingsbriouats met amandelvulling, Briouats met vijgen en walnoot, Briouats met geitenkaas en Briouats met kip en amandelen. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |