R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BRIOUATS MET DADELS EN VIJGEN
pasteitjes, meze, Marokko





125 g boter, gesmolten
150 g blanke amandelen
80 g dadels, ontpit en fijngehakt
80 g dessertvijgen (zachte, gedroogde vijgen)
1 el oranjebloesemwater
filodeeg
poedersuiker


Bereiding


Verhit een eetlepel gesmolten boter in een kleine koekenpan en bak er  op matig vuur de amandelen goudbruin in. Roer regelmatig.
Laat de amandelen op een bord afkoelen.

Doe de afgekoelde amandelen in de keukenmachine en maal ze grof.
Voeg de dadels, de vijgen en het oranjebloesemwater toe en maal ze samen met de amandelen tot een dikke pasta.
Vet je handen in met wat boter en vorm op je werkblad een rol van de pasta.
Snijd de rol in 14 tot 18 gelijke stukjes.
Vorm van ieder stukje een rolletje van 10 cm lengte.

Snijd het filodeeg in repen van circa 14 cm breed.
Leg een strook deeg met de korte kant naar je toe op je werkblad.
Leg een rolletje op het begin van de strook deeg. Houd twee centimeter aan beide kanten vrij.
Bestrijk de deegstrook met wat lauwe, gesmolten boter en rol die vervolgens met het rolletje erin op.
Sluit het rolletje aan beide kanten in door tijdens het oprollen de links en rechts overblijvende stroken deeg omhoog te vouwen.
Ga zo verder.

Leg de briouats met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

Verwarm de oven voor op 200 C.
Bak de briouats in ca 15 à 20 minuten licht- tot goudbruin.

Neem het bakblik uit de oven en strooi poedersuiker over de briouats.
Laat de rolletjes afkoelen voor je ze presenteert.


Info


Briouats zijn kleine Marokkaanse pasteitjes, die op tal van manieren gevuld kunnen worden. De pasteitjes worden in de oven gebakken of ze worden gefrituurd.
Briouats worden van oudsher bereid met warkha-deeg. De alternatieven zijn filodeeg en loempia- of wontonvellen. Filodeeg is het meest geschikt voor briouats die in de oven worden gebakken, loempia- en wontonvellen voor briouats die gefrituurd worden.

Zie ook de recepten Keftabriouats, Honingsbriouats met amandelvulling, Briouats met vijgen en walnoot, Briouats met geitenkaas en Briouats met kip en amandelen.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________