R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BRESAOLA MET RUCOLA EN PARMEZAAN
voorgerecht, 6 p., Italë






18 plakjes bresaola (zie Info)
75 g rucola
3 el pijnboompitten
125 g geschaafde parmezaan
1 el balsamico
2 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
bieslook
honing
citroen


Bereiding


Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud de pan regelmatig. Let goed op want de pitten verbranden snel.

Meng in een kommetje de balsamico, olijfolie en honing en breng de dressing op smaak met peper en een beetje zout.

Meng de rucola met het grootste deel van de parmezaan en sprenkel er het grootste deel van de dressing over.

Dresseer de borden. Je kunt dat doen in de vorm waarin carpaccio gewoonlijk wordt geserveerd maar je kunt ook de schijfjes bresaola beleggen met een deel van de rucola en dan (luchtig) oprollen. Zet de bundeltjes vast met een prikker of bind ze samen met een spriet bieslook. Het is wat gepriegel maar het ziet er wel aardig uit.

Garneer het geheel met de pijnboompitten, het resterende deel van de parmezaan en van de dressing, de peper en de partjes citroen.


Info


Bresaola is luchtgedroogd (1 tot 3 maanden), gezouten rundvlees met een rijke, wat zoete en ook wel wat muffe smaak. Het wordt net als carpaccio of rookvlees zeer dun gesneden. Bresaola wordt dan ook nogal eens aangezien voor carpaccio maar het basisingrediënt van dat gerecht is rauw vlees.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________