R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
voorgerecht, 6 p., Italë
18 plakjes bresaola (zie Info) 75 g rucola 3 el pijnboompitten 125 g geschaafde parmezaan 1 el balsamico 2 el olijfolie zout en versgemalen zwarte peper bieslook honing citroen Bereiding Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud de pan regelmatig. Let goed op want de pitten verbranden snel. Meng in een kommetje de balsamico, olijfolie en honing en breng de dressing op smaak met peper en een beetje zout. Meng de rucola met het grootste deel van de parmezaan en sprenkel er het grootste deel van de dressing over. Dresseer de borden. Je kunt dat doen in de vorm waarin carpaccio gewoonlijk wordt geserveerd maar je kunt ook de schijfjes bresaola beleggen met een deel van de rucola en dan (luchtig) oprollen. Zet de bundeltjes vast met een prikker of bind ze samen met een spriet bieslook. Het is wat gepriegel maar het ziet er wel aardig uit. Garneer het geheel met de pijnboompitten, het resterende deel van de parmezaan en van de dressing, de peper en de partjes citroen. Bresaola is luchtgedroogd (1 tot 3 maanden), gezouten rundvlees met een rijke, wat zoete en ook wel wat muffe smaak. Het wordt net als carpaccio of rookvlees zeer dun gesneden. Bresaola wordt dan ook nogal eens aangezien voor carpaccio maar het basisingrediënt van dat gerecht is rauw vlees.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |