R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________

BREDIE

stoofschotel, 6 p., Zuid-Afrika

1 el plantaardige olie
1 1/2 k lams- of schapenvlees, in stukken gesneden
2 el bloem
1 grote ui, in stukjes gesneden
1 k verse tomaten, gehakt
1 tl zout
1/2 tl versgemalen zwarte peper
6 hele witte peperkorrels
2 laurierblaadjes
1 tl bruine suiker
1 el witte azijn
1 scheutje worcestersaus
1 runderbouillonblokje

optioneel:
2 middelgrote aardappels, in kwarten
gember
knoflook


Bereiding


Verhit op middelhoog vuur de olie in een pan met dikke bodem.
Haal het vlees door de bloem en bak het aan alle klanten aan.
Voeg als het vlees gebruind is de uien toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
Voeg de tomaten toe.
Breng het geheel op smaak met zout, zwarte peper, witte peperkorrels, laurierblad, bruine suiker, azijn, worcestersaus en het bouillonblokje.
Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen tot het vlees zacht en gaar is (ca 2 uur).
Roer af en toe en schraap eventuele aanbaksels los.

Voeg de aardappels 45 minuten voor het einde van de gaartijd toe.


Info


Bredies zijn eenvoudige, traditionele Zuid-Afrikaanse schapenvlees-stews. De stews ontlenen hun naam aan de groente die eraan wordt toegevoegd. De populairste bredies zijn: tomatenbredies, groene bonenbredies en koolbredies.
Het kruiden van de bredie is een kwestie van smaak. Veel gebruikt worden: tijm, marjoraan, koriander, currypoeder, kaneel, paprika en kardamom.
Tegelijk met de ui kunnen verse gember en knoflook worden toegevoegd.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________