![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
BRAZO DE REINA
("arm van de koningin"), dulce de
leche-cakerol, gebak/dessert, 8 p.,Chili
![]() 3 el bloem 2 el maizena 1/2 tl bakpoeder 5 eieren (kamertemperatuur) 3 el plantaardige olie 4 tl basterdsuiker 1/2 tl vanille extract 1 (310 ml) kop dulce de leche 2 (25 g) el boter 2 el poedersuiker 2 el geraspte kokos Bereiding Verwarm de oven voor (180 C). Meng in een kommetje de bloem, maizena en het bakpoeder en zet het mengsel terzijde. Splits de eieren en mix de eiwitten stijf onder onder geleidelijke toevoeging van de suiker. Voeg ook het vanille extract toe terwijl je mixt. Vouw met een spatel voorzichtig de eidooiers één voor één door de eiwitten zodat de luchtigheid zoveel mogelijk behouden blijft. Vouw er eveneens voorzichtig het bloem-maizena-bakpoedermengsel en de olie door. Schep de massa in een met bakpapier beklede en/of met boter ingevette rechthoekige bakvorm (40 bij 30 cm) en strijk die met een spatel egaal uit. uit. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de cake 12 minuten. Leg op je werkplek een vel bakpapier klaar en bestrooi het met 1 el suiker. Draai de bakvorm om en laat er voorzichtig de cakelaag op vallen. Pel vervolgens het bakpapier van de cakelaag af. Spreid de dulce de leche egaal uit over de cakelaag. Warm de dulce de leche eerst even op als die niet goed smeerbaar meer is. Rol de met dulce de leche besmeerde cakelaag vervolgens vanuit een lange zijde op en leg de cakerol met de naad naar beneden op een serveerschaal. Meng de geraspte kokos en de poedersuiker en strooi het mengsel over de cakerol. Snijd de cakerol overdwars in plakken en serveer die. Opgerolde cakes met een vulling worden in Argentinië pionono genoemd. Een pionono is meestal "zoet" maar "hartige" varianten zijn er ook geliefd. Klik hier voor het recept van een hartige pionono. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |