R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten







































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BRAZO DE REINA

("arm van de koningin"), dulce de leche-cakerol, gebak/dessert, 8 p.,Chili






3 el bloem
2 el maizena
1/2 tl bakpoeder
5 eieren (kamertemperatuur)
3 el plantaardige olie
4 tl basterdsuiker
1/2 tl vanille extract
1 (310 ml) kop dulce de leche
2 (25 g) el boter
2 el poedersuiker
2 el geraspte kokos


Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).


Meng in een kommetje de bloem, maizena en het bakpoeder en zet het mengsel terzijde.
Splits de eieren en mix de eiwitten stijf onder onder geleidelijke toevoeging van de suiker. Voeg ook het vanille extract toe terwijl je mixt.
Vouw met een spatel voorzichtig de eidooiers één voor één door de eiwitten
zodat de luchtigheid zoveel mogelijk behouden blijft.
Vouw er eveneens voorzichtig het bloem-maizena-bakpoedermengsel en de olie door.
Schep de massa in een met bakpapier beklede en/of met boter ingevette rechthoekige bakvorm (40 bij 30 cm) en strijk die met een spatel egaal uit. uit.

Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de cake 12 minuten.

Leg op je werkplek een vel bakpapier klaar en bestrooi het met 1 el suiker.
Draai de bakvorm om en laat er voorzichtig de cakelaag op vallen. Pel vervolgens het bakpapier van de cakelaag af.
Spreid de dulce de leche egaal uit over de cakelaag. Warm de dulce de leche eerst even op als die niet goed smeerbaar meer is.
Rol de met dulce de leche besmeerde cakelaag vervolgens vanuit een lange zijde op en leg de cakerol met de naad naar beneden op een serveerschaal.

Meng de geraspte kokos en de poedersuiker en strooi het mengsel over de cakerol.

Snijd de cakerol overdwars in plakken en serveer die.


Info


Opgerolde cakes met een vulling worden in Argentinië pionono genoemd. Een pionono is meestal "zoet" maar "hartige" varianten zijn er ook geliefd. Klik hier voor het recept van een hartige pionono.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________