R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BRAZILIAANSE VISSTEW
4 à 6 p., Brazilië

reeks 515 (141K)



2 el olijfolie
1 rode ui, in dunne ringen
1 groene paprika, in smalle reepjes
2 tenen knoflook, geperst
1 groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngehakt
1 blik tomaatblokjes
1 el tomatenpuree
1 tl kristalsuiker
200 ml kokosmelk
300 ml vis- of kippenbouillon
4 lente-uitjes, diagonaal in stukjes van 5 cm gesneden
600 g rauwe middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt
750 g witte visfilet (b.v. pangasius of koolvis), in blokjes gesneden
2 el versgeperst limoensap
1 flinke handvol korianderblaadjes

verder:
gestoomde rijst of knapperig brood


Bereiding


Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote koekenpan.

Voeg de rode ui, paprika, knoflook en groene chilipeper toe en bak ze 5 minuten.
Voeg de tomaatblokjes, tomatenpuree, suiker, kokosmelk, bouillon en lente-ui toe en laat ze op temperatuur komen.
Voeg de garnalen en de vis toe en laat ze met het deksel op de pan 4 à 5 minuten garen. Garnalen en vis moeten in het midden nog net ondoorzichtig zijn.
Voeg het limoensap toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Schep de visstew in een serveerschaal.
Garneer het gerecht met koriander.

Serveer er gestoomde rijst of knapperig brood bij.


Info


Dit is een heerlijke visstew maar ik zou de hoeveelheid kokosmelk halveren want die domineert althans naar mijn smaak het geheel nogal.

Het recept is afgestemd op 4 personen maar met de aanbevolen hoeveelheid vis en garnalen zijn een paar mensen méér aan tafel geen probleem.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________