R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BRAMBOROVY SALAT SE SMETANOU
aardappelsalade, 4 p., Tjechië





1 k aardappels (vastkokend)
1 ui
250 ml crème fraîche
3 el witte wijnazijn of meer
zout en peper

eventueel:
wat suiker
wat bieslook voor de garnering


Bereiding


Kook (nieuwe) aardappels in de schil.
Pel de aardappels als ze voldoende zijn afgekoeld.
Snijd de aardappels in niet al te fijne blokjes.

Maak de ui schoon en snijd die in smalle ringen. Halveer de ringen en voeg ze aan de blokjes aardappel toe.

Klop de crème fraîche los en meng die met de witte wijnazijn. Voeg er zout en peper naar smaak aan toe.
Doe het crème frache-mengsel bij het aardappel-uimengsel en schep het geheel om tot de ingrediënten goed gemengd zijn.

Zet de aardappelsalade in de koelkast en laat die daar geruime tijd staan (een paar uur) zodat de smaken kunnen intrekken.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________