|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| aardappelsalade, 4 p., Tjechië 1 k aardappels (vastkokend) 1 ui 250 ml crème fraîche 3 el witte wijnazijn of meer zout en peper eventueel: wat suiker wat bieslook voor de garnering Bereiding Kook (nieuwe) aardappels in de schil. Pel de aardappels als ze voldoende zijn afgekoeld. Snijd de aardappels in niet al te fijne blokjes. Maak de ui schoon en snijd die in smalle ringen. Halveer de ringen en voeg ze aan de blokjes aardappel toe. Klop de crème fraîche los en meng die met de witte wijnazijn. Voeg er zout en peper naar smaak aan toe. Doe het crème frache-mengsel bij het aardappel-uimengsel en schep het geheel om tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Zet de aardappelsalade in de koelkast en laat die daar geruime tijd staan (een paar uur) zodat de smaken kunnen intrekken.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|